Дуже добре, коли в холодну засніжену пору можна зігрітися гарячим смачним ароматним супом з білих грибів. А ще краще, якщо вдалося самостійно запастися влітку білими грибами й дбайливо відправити їх в морозилку.
Інгредієнти: Білі гриби, Вершкове масло, Вода, Картопля, Морква, Сіль, Сметана, Цибуля
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Рецепт присвячений справжньому класичному грибному супу із заморожених білих грибів. Новачкам стануть в пригоді покрокові фото, що демонструють кожен етап. До речі, заморожені білі гриби можна купити й у магазині.
Складники:
- 200 грамів білих заморожених грибів;
- 1 цибулина;
- 1 морквина;
- 1 картоплина середнього розміру;
- півтора літра води;
- 20 грамів вершкового масла;
- сіль.
Як приготувати суп із заморожених білих грибів
Спочатку, ще не розморожені гриби необхідно промити водою. Завдяки цьому, вони повинні швидше розм’якшитися, але не слід чекати, поки гриби повністю розморозяться. Великі гриби потрібно нарізати малі шматки, а невеликі можна відварювати у цілому вигляді.
Промиті гриби слід опустити в киплячу воду та варити протягом 20 хвилин на мінімальному вогні. Пінку, що утвориться необхідно зняти. Після цього, суп можна посолити.
Доки варяться гриби треба подрібнити та обсмажити моркву й цибулю (вид нарізки може бути таким, як на фото).
Смажити цибулю з морквою слід на вершковому маслі до золотистого відтінку.
Коли гриби зваряться їх необхідно з допомогою шумівки вийняти з бульйону, трохи остудити й нарізати на менші шматки.
Варені гриби потрібно відправити на сковороду до цибулі з морквою та смажити все разом 5-7 хвилин.
Доки овочі з грибами смажаться, в грибний бульйон слід вкинути нарізану кубиками картоплю, а через 5 хвилин з моменту кипіння туди ж відправити підсмажену основу. Після цього, суп повинен покипіти ще 10 хвилин на повільному вогні. Саме в цей момент можна спробувати страву й визначити, чи достатньо в ній солі, якщо ні, то додати.
Аромат супу з білими грибами важко з чимось порівняти. Від такого смачного грибного супчику важко відмовитися. Класичний суп із заморожених білих грибів відмінно смакує зі сметаною.
Простий рецепт надзвичайно смачної страви доступний кожному. Цей грибний суп дуже добре підійде вегетаріанцям або людям, що дотримуються посту.