Смачні та ніжні молоді качани кукурудзи стануть ідеальною закускою в літній період, тому, сміливо включайте їх в своє літнє меню. Це гарний варіант оригінальної закуски на нашвидкоруч, яка багатьом припаде до смаку. Тому, що кукурудза в духовці у фользі з маслом і спеціями готується з вже відварених качанів, то рецепт стане вам у нагоді і тоді, коли ваша варена кукурудза не до кінця з’їдена з першого заходу. Відкладені в холодильник качани можна нагріти використовуючи цей спосіб. І так, мій покроково оформлений рецепт до ваших послуг. ?
Інгредієнти: Вершкове масло, Італійські трави, Початки кукурудзяні, Сіль
Складові:
- кукурудзяні качани – 1 кг;
- вершкове масло – 50 гр;
- сіль – за смаком;
- спеції італійські – за смаком.
Як запекти кукурудзу в духовці у фользі
Приготування, як завжди, починаємо з того, що спершу, варто гарненько вимити качани. Далі, у великій ємності потрібно закип’ятити воду до стану крутого окропу. Для варки потрібно обирати ємність такої величини, щоб качани повністю занурилися в окріп. Як тільки вода закипить, потрібно занурити до неї кукурудзу. Варити зовсім молоді світло-білі качани потрібно всього чверть години.
Тепер, відварену і охолоджену разом з водою кукурудзу можна запікати у фользі з маслом.
Для цього, потрібно викласти качани в форму застелена фольгою і достатньо сильно присипати сіллю.
Посипати кукурудзу ароматними травами за смаком.
Зверху на відварені качани викласти шматочки вершкового масла. Запікати треба в уже нагрітій духовці всього 10 хвилин. Температуру слід виставити на 180 градусів.
Кукурудза запечена в духовці у фользі повинна трохи охолонути і просочитися ароматами спецій, після чого, її саме час подавати їдокам.
Навіть на фото видно, що запечена з маслом і травами кукурудза готова! Її можна їсти як теплою, так і охолодженою. Смачного!
Запечена молода кукурудза в духовці у фользі з маслом і спеціями відмінно вписується в будь-який літнє меню. Така овочева закуска досить проста, смачна і неймовірно ароматна! Вершкове масло надає страві легкий ніжний вершковий відтінок і приємний смаковий тон.