Для тих, кого цікавлять страви з риби, призначається цей рецепт. Дізнаєтесь з нього як, не особливо напружуючись, посмажити на сковорідці в паніровці дрібну річкову рибу. Таких представників водних глибин «величають» ще рибною дрібнотою. До розряду таких малих рибок відноситься сорожка, маленький галавчік, бакля (треба зазначити, що в різних районах цих мешканців озер, ставків та річок називають на свій лад). Дуже смачна і хрустка дрібна смажена річкова риба з’явиться і на вашому столі, якщо ви використовуєте мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Борошно, Риба, Рослинна олія, Сіль, Спеції
Складові:
- дрібна річкова риба – від 10 штук;
- сіль і спеціальні приправа для рибних страв – за бажанням;
- борошно (можна взяти будь-яке) – 4 ст. ложки;
- олія рослинна – 50 мл.
Як смажити дрібну річкову рибу на сковороді в паніровці
Отже, найкраще для приготування рибної страви використовувати свіжу рибку, тільки що спійману. Беремо потрібну кількість.
Починаємо приготування з того, що в обов’язковому порядку рибну дрібноту очищуємо від нутрощів і, звичайно ж, від луски. Процес цей швидкий і труднощів не викличе.
Викладаємо підготовлену очищену рибку в потрібного розміру ємність. Кидаємо потрібну кількість солі та спецій, які призначаються для рибних страв. Якщо спецій у вас не має, то просто використовуйте чорний мелений перець. Перемішуємо. Кожна рибка повинна покритися спеціями і сіллю. Трохи даємо їй помаринуватись.
Тим часом, засипаємо на тарілку борошно, а в сковороду заливаємо олію. Прогріваємо її на малому вогні. Рибку обвалюємо з кожного боку в борошні.
Викладаємо рибку в борошні до гарячої олії на сковороду.
Обсмажуємо кожну тушку так, щоб вона покрилася рум’яною оболонкою з кожного боку.
Готову дрібну смажену рибу подаємо до столу, як самостійну страву або супроводжуємо її гарніром, овочами чи салатом .
Гарно смакує така дрібна смажена річкова риба в паніровці як закуска до пива. Пригощайтеся!