Дрібна річкова риба в духовці у фользі - смачно і просто

Дрібна річкова риба в духовці у фользі – смачно і просто

Невелику за розміром річкову рибку, найчастіше, смажать в олії на сковороді. Виходить така рибна страва смачною, з привабливою хрусткою скоринкою. Запропонований сьогодні спосіб приготування – дрібна річкова риба в духовці у фользі. Цей простий і невибагливий рецепт, який, ми впевнені, підійде і для відтворення в домашніх умовах для всіх. Мій покроково оформлений рецепт з фото демонструє як запекти дрібну річкову рибу в духовці у фользі швидко, легко і просто. ?

Складові:

  • риба річкова (дрібна) – від 10 шт.;
  • майонез – 1,5 ст. ложки;
  • соєвий соус (використовується класичний) – 30 мл;
  • сіль – за смаком;
  • перчик мелений чорний – за бажанням;
  • олія рослинна – 2 ст. ложки.

Як приготувати дрібну річкову рибу в духовці у фользі

У нас рибка свіжа, щойно спіймана. Беремо потрібну кількість.

Дрібна риба запечена в духовці

Зчищаємо луску з кожної рибки і потрошимо, витягуючи нутрощі. Очищені тушки перекладаємо до миски.

Дрібна риба запечена в духовці

Викладаємо до риби майонез (свій улюблений).

Дрібна риба запечена в духовці

Додаємо соєвий соус.

Дрібна річкова риба в духовці у фользі - смачно і просто

Зовсім трохи кидаємо солі (пам’ятаємо, що соєвий соус вже солоний) та щіпку чорного меленого перчика.

Дрібна річкова риба в духовці у фользі - смачно і просто

Інгредієнти, що знаходяться в мисці, перемішуємо та залишаємо ненадовго дрібну річкову рибу маринуватися. А тим часом, готуємо форму для подальшого запікання нашої рибної страви.

Дрібна річкова риба в духовці у фользі - смачно і просто

Форму встеляємо фольгою. Промазуємо її рослинною олією. Одним шаром викладаємо замариновані рибки.

Дрібна річкова риба в духовці у фользі - смачно і просто

Накриваємо шматком фольги.

Дрібна річкова риба в духовці у фользі - смачно і просто

При 200 градусах страву потрібно запікати в духовці, приблизно, 25 хвилин.

Дрібна річкова риба в духовці у фользі - смачно і просто

Щоб наша дрібна річкова риба в духовці стала красивою і “рум’яної”, фольгу відкриваємо і форму знову повертаємо в піч ще хвилин на 10 або 15.

Дрібна річкова риба в духовці у фользі - смачно і просто

Після того, як запечена риба “підрум’яниться”, наша рибна страва готова! Перекладаємо готові запечені тушки дрібноти на загальне блюдо або у порційні тарілки.

Дрібна річкова риба в духовці у фользі - смачно і просто

Мені цей рецепт подобається своєю простотою. З його допомогою, дрібна річкова риба в духовці дійсно готується швидко, легко і просто. Пригощайтеся!