Невелику за розміром річкову рибку, найчастіше, смажать в олії на сковороді. Виходить така рибна страва смачною, з привабливою хрусткою скоринкою. Запропонований сьогодні спосіб приготування – дрібна річкова риба в духовці у фользі. Цей простий і невибагливий рецепт, який, ми впевнені, підійде і для відтворення в домашніх умовах для всіх. Мій покроково оформлений рецепт з фото демонструє як запекти дрібну річкову рибу в духовці у фользі швидко, легко і просто. ?
Інгредієнти: Майонез, Перець чорний мелений, Риба, Рослинна олія, Сіль, Соєвий соус
Складові:
- риба річкова (дрібна) – від 10 шт.;
- майонез – 1,5 ст. ложки;
- соєвий соус (використовується класичний) – 30 мл;
- сіль – за смаком;
- перчик мелений чорний – за бажанням;
- олія рослинна – 2 ст. ложки.
Як приготувати дрібну річкову рибу в духовці у фользі
У нас рибка свіжа, щойно спіймана. Беремо потрібну кількість.
Зчищаємо луску з кожної рибки і потрошимо, витягуючи нутрощі. Очищені тушки перекладаємо до миски.
Викладаємо до риби майонез (свій улюблений).
Додаємо соєвий соус.
Зовсім трохи кидаємо солі (пам’ятаємо, що соєвий соус вже солоний) та щіпку чорного меленого перчика.
Інгредієнти, що знаходяться в мисці, перемішуємо та залишаємо ненадовго дрібну річкову рибу маринуватися. А тим часом, готуємо форму для подальшого запікання нашої рибної страви.
Форму встеляємо фольгою. Промазуємо її рослинною олією. Одним шаром викладаємо замариновані рибки.
Накриваємо шматком фольги.
При 200 градусах страву потрібно запікати в духовці, приблизно, 25 хвилин.
Щоб наша дрібна річкова риба в духовці стала красивою і “рум’яної”, фольгу відкриваємо і форму знову повертаємо в піч ще хвилин на 10 або 15.
Після того, як запечена риба “підрум’яниться”, наша рибна страва готова! Перекладаємо готові запечені тушки дрібноти на загальне блюдо або у порційні тарілки.
Мені цей рецепт подобається своєю простотою. З його допомогою, дрібна річкова риба в духовці дійсно готується швидко, легко і просто. Пригощайтеся!