Як приготувати суп з галушками на м’ясному бульйоні

Сьогодні готуємо домашній супчик з галушками на бульйоні з яловичого ошийка.  Виходить надзвичайно поживна та запашна перша страва.  
А галушки не лише вдало доповнюють смак супу, а й є надзвичайно легкими та ніжними. Спеціально для вас я приготувала покроковий фоторецепт, щоб і ви змогли порадувати родину смачним обідом.

Суп з галушками на м'ясному бульйоні

Що нам знадобиться (об’єм каструлі – 3 л):

  • 400 г яловичого ошийка;
  • 4 картоплини;
  • 1 морква;
  • 3 цибулини;
  • 30-40 мл рослинної олії;
  • 1 голівка часнику;
  • сіль за смаком;
  • 1 яйце;
  • 2-3 ст. ложки борошна.

Як зварити суп з галушками на бульйоні

М’ясо як слід промиваємо й варимо годину.

Суп з галушками на м'ясному бульйоні

Коли вода закипить, потрібно прибрати пінку. Завдяки цьому бульйон буде прозорим.

Як варити бульйон

Готуємо засмажку. Спочатку чистимо моркву, часник і цибулю.  Потім, моркву натираємо, а часник та цибулю дрібно ріжемо.

Зажарка для супу

На розігріту сковорідку виливаємо олію і смажимо овочі на слабкому вогні, доки вони не стануть прозорими.  Не забувайте постійно помішувати засмажку, щоб овочі не підгоріли.

Зажарка для супу

Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими шматочками.

Суп з галушками на м'ясному бульйоні

Солимо наш бульйон за пару хвилин до готовності м’яса й додаємо картоплю.

Поки вариться картопля, робимо тісто на галушки. Розраховуйте на те, що готовою картопля буде хвилин за 10.

Як зробити галушки для супу з яєць і борошна

У глибокій тарілці збиваємо яйце виделкою, попередньо додавши дрібку солі.

Як зробити галушки для супу

Потроху додаємо борошно і продовжуємо збивати до однорідної маси без грудочок. За консистенцією тісто має вийти середньої густоти, як на фото.

Як зробити галушки для супу

Дістаємо з бульйону м’ясо, подрібнюємо його й кладемо назад до каструлі.

Як зробити галушки для супу

За цей час картопля зварилася. Можна робити галушки.  Все дуже просто.  Набираємо тісто у чайну ложечку й опускаємо в суп. Пам’ятайте, що галушки готуються за лічені секунди, тож викладати їх потрібно максимально швидко.

Суп з галушками на м'ясному бульйоні

Додаємо до супу засмажку і знову доводимо до кипіння.

Суп з галушками на м'ясному бульйоні

Ось і все.  Наш густий та запашний супчик готовий.

Суп з галушками на м'ясному бульйоні

Оскільки цей суп з галушками, то його не обов’язково подавати з хлібом.  Смачного!