Сьогодні готуємо домашній супчик з галушками на бульйоні з яловичого ошийка. Виходить надзвичайно поживна та запашна перша страва.
А галушки не лише вдало доповнюють смак супу, а й є надзвичайно легкими та ніжними. Спеціально для вас я приготувала покроковий фоторецепт, щоб і ви змогли порадувати родину смачним обідом.
Інгредієнти: Борошно, Картопля, Морква, Рослинна олія, Сіль, Цибуля, Часник, Яйце, Яловичина
Що нам знадобиться (об’єм каструлі – 3 л):
- 400 г яловичого ошийка;
- 4 картоплини;
- 1 морква;
- 3 цибулини;
- 30-40 мл рослинної олії;
- 1 голівка часнику;
- сіль за смаком;
- 1 яйце;
- 2-3 ст. ложки борошна.
Зміст
Як зварити суп з галушками на бульйоні
М’ясо як слід промиваємо й варимо годину.
Коли вода закипить, потрібно прибрати пінку. Завдяки цьому бульйон буде прозорим.
Готуємо засмажку. Спочатку чистимо моркву, часник і цибулю. Потім, моркву натираємо, а часник та цибулю дрібно ріжемо.
На розігріту сковорідку виливаємо олію і смажимо овочі на слабкому вогні, доки вони не стануть прозорими. Не забувайте постійно помішувати засмажку, щоб овочі не підгоріли.
Картоплю чистимо і нарізаємо невеликими шматочками.
Солимо наш бульйон за пару хвилин до готовності м’яса й додаємо картоплю.
Поки вариться картопля, робимо тісто на галушки. Розраховуйте на те, що готовою картопля буде хвилин за 10.
Як зробити галушки для супу з яєць і борошна
У глибокій тарілці збиваємо яйце виделкою, попередньо додавши дрібку солі.
Потроху додаємо борошно і продовжуємо збивати до однорідної маси без грудочок. За консистенцією тісто має вийти середньої густоти, як на фото.
Дістаємо з бульйону м’ясо, подрібнюємо його й кладемо назад до каструлі.
За цей час картопля зварилася. Можна робити галушки. Все дуже просто. Набираємо тісто у чайну ложечку й опускаємо в суп. Пам’ятайте, що галушки готуються за лічені секунди, тож викладати їх потрібно максимально швидко.
Додаємо до супу засмажку і знову доводимо до кипіння.
Ось і все. Наш густий та запашний супчик готовий.
Оскільки цей суп з галушками, то його не обов’язково подавати з хлібом. Смачного!