Вершковий соус з грибами - смачний до будь-якого гарніру

Вершковий соус з грибами – смачна підлива до будь-якого гарніру

Ніжний грибний соус з печерицями, з вершковим смаком і пряними нотками, відмінно доповнить запечені в духовці або приготовлені на пару овочі, шматочки білої риби та найрізноманітніші гарніри. Цей простий у приготуванні та смачний вершковий соус з грибами м’яко тане на гарячих гарнірах, при цьому, надає страві чарівний аромат! Запропонований соус з грибами та вершками готується напрочуд швидко і відмінно смакує як в холодному, так і в гарячому вигляді. Пропонуємо докладний рецепт з фото, який допоможе вам швидко впоратися з приготуванням.

Інгредієнти:

Вершковий грибний соус

  • сушений кріп – 5 гр;
  • цедра лимона –0,5 ч.л.;
  • цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
  • вершки – 100 мл;
  • сушений часник – 0,5 ч.л.;
  • печериці – 100 гр;
  • перець чорний – 2 гр;
  • лимонний сік – 0,5 ч.л.;
  • сіль – за смаком;
  • масло вершкове – 35 гр;
  • цибуля червона – 0,5 шт.

Як приготувати грибний соус до запечених овочів

Для початку, потрібно розтопити на сковороді шматочок вершкового масла.

Вершковий грибний соус

Дрібно нарізати кубиками два різновиди цибулі.

Вершковий грибний соус

Пасерувати до м’якості цибулю на маслі.

Вершковий грибний соус

Почистити та дрібно порізати печериці.

Вершковий грибний соус

Додати гриби на сковороду до цибулі, злегка обсмажити та залити вершками.

Вершковий соус з грибами до будь-якого гарніру

омити вершковий соус до готовності грибів (приблизно 7 хвилин).

Вершковий соус з грибами до будь-якого гарніру

Приправити соус соком та цедрою лимона, чорним перцем, додати сушений часник, зелень та сіль за смаком.

Вершковий соус з грибами до будь-якого гарніру

Вершково-грибний соус готовий до подачі. Допускається зберігання в холодильнику готового соусу до 3 днів. Можна вживати холодним або, за бажанням, розігрівати безпосередньо перед подачею на стіл.

Вершковий соус з грибами до будь-якого гарніру

Холодний соус відмінно доповнить гарячу відварну картопельку, теплу брускету, свіжі тости, гарнір з рису або сочевиці.

Вершковий соус з грибами до будь-якого гарніру

Ароматний та ніжний вершковий соус з грибами й прянощами складе відмінну компанію кашам, макаронам і картопляним гарнірам. Він дуже легкий та ненав’язливий, тому відмінно доповнить яскраво виражений смак інших продуктів. Приготований за даним простим рецептом смачний грибний соус можна використовувати не тільки для подачі до вже готових страв, але й здобрити ним рибу, курку або морепродукти при запіканні в духовій шафі.

Вершковий соус з грибами – відео-рецепти

Як відомо, найчастіше, кожна господиня любу страву готує не так як сусідка. 🙂 Отже, і ми пропонуємо для порівняння і інші способи приготування смачного грибного соусу.

Ніжне поєднання вершків, часнику і грибів, запропоноване у цьому відео,  здивують найвибагливіших гурманів своїм неповторним смаком.

Цей відео-рецепт грибної підливи з мукою., що дає можливість автору зробити більш густий соус. Дрібно нарізані шампіньйони роблять соус більш однорідним.

В останньому запропонованому рецепті, автор готує свій грибний соус без муки, а густоту підливи регулює звичайною водою.