Ніжний грибний соус з печерицями, з вершковим смаком і пряними нотками, відмінно доповнить запечені в духовці або приготовлені на пару овочі, шматочки білої риби та найрізноманітніші гарніри. Цей простий у приготуванні та смачний вершковий соус з грибами м’яко тане на гарячих гарнірах, при цьому, надає страві чарівний аромат! Запропонований соус з грибами та вершками готується напрочуд швидко і відмінно смакує як в холодному, так і в гарячому вигляді. Пропонуємо докладний рецепт з фото, який допоможе вам швидко впоратися з приготуванням.
Інгредієнти: Вершки, Вершкове масло, Кріп, Лимон, Лук червоний, Перець чорний мелений, Печериці, Сушений часник, Цибуля ріпчаста
Інгредієнти:
- сушений кріп – 5 гр;
- цедра лимона –0,5 ч.л.;
- цибуля ріпчаста – 0,5 шт.;
- вершки – 100 мл;
- сушений часник – 0,5 ч.л.;
- печериці – 100 гр;
- перець чорний – 2 гр;
- лимонний сік – 0,5 ч.л.;
- сіль – за смаком;
- масло вершкове – 35 гр;
- цибуля червона – 0,5 шт.
Як приготувати грибний соус до запечених овочів
Для початку, потрібно розтопити на сковороді шматочок вершкового масла.
Дрібно нарізати кубиками два різновиди цибулі.
Пасерувати до м’якості цибулю на маслі.
Почистити та дрібно порізати печериці.
Додати гриби на сковороду до цибулі, злегка обсмажити та залити вершками.
омити вершковий соус до готовності грибів (приблизно 7 хвилин).
Приправити соус соком та цедрою лимона, чорним перцем, додати сушений часник, зелень та сіль за смаком.
Вершково-грибний соус готовий до подачі. Допускається зберігання в холодильнику готового соусу до 3 днів. Можна вживати холодним або, за бажанням, розігрівати безпосередньо перед подачею на стіл.
Холодний соус відмінно доповнить гарячу відварну картопельку, теплу брускету, свіжі тости, гарнір з рису або сочевиці.
Ароматний та ніжний вершковий соус з грибами й прянощами складе відмінну компанію кашам, макаронам і картопляним гарнірам. Він дуже легкий та ненав’язливий, тому відмінно доповнить яскраво виражений смак інших продуктів. Приготований за даним простим рецептом смачний грибний соус можна використовувати не тільки для подачі до вже готових страв, але й здобрити ним рибу, курку або морепродукти при запіканні в духовій шафі.
Вершковий соус з грибами – відео-рецепти
Як відомо, найчастіше, кожна господиня любу страву готує не так як сусідка. 🙂 Отже, і ми пропонуємо для порівняння і інші способи приготування смачного грибного соусу.
Ніжне поєднання вершків, часнику і грибів, запропоноване у цьому відео, здивують найвибагливіших гурманів своїм неповторним смаком.
Цей відео-рецепт грибної підливи з мукою., що дає можливість автору зробити більш густий соус. Дрібно нарізані шампіньйони роблять соус більш однорідним.
В останньому запропонованому рецепті, автор готує свій грибний соус без муки, а густоту підливи регулює звичайною водою.