Готуючи святкове меню до моторошного Хеллоуїну чи Нового року Собаки, господині не слід забувати про тематично оформлену в одному випадку страшну, а у другому – гарну випічку. Із задоволенням хочу поділитися таким своїм досвідом. Вже декілька разів я випікала просте та смачне шоколадне імбирне печиво під страхітливою назвою Пазуристі лапи та пригощала ним гостей та рідних . Всім сподобалося, а для наших дітей цей варіант випічки на Хеллоуїн став найважливішою стравою. Тому вони із задоволенням допомагають її готувати. Пропоную детальний рецепт, оформлений покроково зробленими фото на кожному кроці приготування, який допоможе кожному бажаючому підготуватися до свята. Також сподіваюся, що випікання печива спільно з дітьми стане вашою доброю сімейною традицією. ?
Інгредієнти: Арахіс, Борошно, Ванілін, Вода, Імбир, Какао, Крохмаль, Лимон, Маргарин, Сметана, Сода, Цукор, Яйце
Для тіста нам знадобиться:
- цукор – 150 гр;
- сметана – 150 гр;
- яєчний жовток – 1 шт.;
- маргарин – 200 гр;
- сода – 0,5 ч.л.;
- крохмаль 1 ст.л.;
- імбир, ванілін – по 0,4 ч.л.;
- 1/4 лимону;
- какао-порошок 5 ст.л.;
- борошно 500 гр;
- арахіс 50 гр.
Для шоколадної глазурі треба взяти:
- білок – 1 шт.;
- вода – 0,3 скл.;
- цукор – 1 скл.;
- какао-порошок 3 ст.л.
Як зробити шоколадне імбирне печиво Пазуристі лапи
Дайте маргарину розм’якнути. Додайте сметану і цукор. Відділіть жовток від білка, жовток покладіть в тісто, білок приберіть до холодильника. Розітріть до однорідності отриману масу. Просійте борошно і змішайте з іншими сипучими інгредієнтами, крім какао. Перед додаванням соду погасіть соком лимона. Замішайте м’яке та еластичне тісто. Відділіть приблизно п’яту частину, а в основну масу додайте какао. Повинно вийти дві порції тіста, як зображено на наступному фото.
Покладіть тісто в холодильник «дозрівати».
Приблизно через 1,5 години достаньте шоколадне тісто, розділіть на невеличкі кульки. Приплюсніть тісто, щоб отримати коржі діаметром близько 5 см та двічі надріжте кожен. В містах надрізів сформуйте три пальці, на кшталт лапи. З білого тіста виліпіть круглі подушечки на лапи, а на кінчиках пальців зробіть надріз і вставте зерна арахісу, імітуючи кігті.
Випікати печиво потрібно в розігрітій до 180 ° С духовій шафі приблизно 15 хвилин.
Готове моторошне печиво на Хеллоуїн виймаємо з духовки, викладаємо на велике блюдо і даємо охолонути.
Шоколадно-імбирне печиво при бажанні можна покрити глазур’ю. Якщо не всі люблять глазур, можна покрити нею тільки частину “лап”. Наприклад, мої рідні мають різні смаки. ?
Приготувати глазур дуже просто. Спочатку збийте в піну охолоджений білок. Воду та цукор доведіть до кипіння та варіть сироп 10 хвилин. Тонкою цівкою лийте гарячий сироп в збиті білки, при цьому постійно їх перемішуючи.
Залишається тільки дати охолонути глазурі та покрити нею печиво.
Як бачите, це зовсім просто зробити страшну випічку на вечірку до Хеллоуїну чи на рік Собаки. Навіть початківець на кухні легко та швидко впорається з таким рецептом.