Смачний і гранично простий овочевий суп з макаронами, по болгарському рецепту готувати, просто, одне задоволення. Овочі наповнюють страву вітамінами, макарони надають ситність, а кисле молоко або кефір – приємну освіжаючу кислинку.
Інгредієнти: Базилік, Бринза, Вершкове масло, Зелена цибуля, Капуста, Кисле молоко, Макарони, Морква, Перець чорний мелений, Петрушка, Селера, Сіль, Томатна паста, Цибуля, Яйце
Кухня: Болгарська кухня
Як приготувати овочевий суп з макаронами
Спасерувати дрібно нарізану цибулю на вершковому маслі.
Додати на сковорідку нарізані скибочками моркву, селеру, нашатковану свіжу капусту і нарізану півкільцями цибулю-порей. Продовжуємо пасерувати, додавши томатне пюре або свіжі протерті томати.
Готові овочі додати в киплячий овочевий відвар або в киплячу воду. Солимо до смаку і варимо до готовності овочів.
За 5-7 хвилин до завершення варіння додаємо невеликі макаронні вироби.
Після чого, суп заправляємо заздалегідь змішаними кислим молоком і яйцем, додаємо масло, нарізані базилік і петрушку, чорний перець.
До овочевого супу можна подати натерту бринзу або сир кашкавал.
Рецепт приготування цього болгарського супу має простий склад продуктів на 1 порцію:
- капуста свіжа – 10 г,
- морква – 10 г,
- цибуля – 10 г,
- цибуля-порей – 5 г,
- макарони – 8 г,
- томат-пюре – 7 г (помідори – 30 г),
- масло вершкове – 12 г,
- сир кашковал або бринза -15 г,
- кисле молоко – 20 г,
- яйця – 1/2 шт.,
- базилік – 3 г,
- селера – 6 г,
- петрушка – 2 г,
- сіль і чорний перець за смаком.
Дивіться відео, як просто готувати легкий овочевий суп з макаронами.