Літній суп з кабачків

Густий літній суп з кабачків за цим рецептом зможе приготувати будь-яка господиня. Перша страва належить до болгарської кухні і особливий смак їй додає використовуване в процесі варіння кисле молоко. Тільки приготувавши такий кабачковий суп, Ви зможете оцінити наскільки це смачно.

Sup-iz-kabachkov

Приготування супу з кабачків

На вершковому маслі обсмажуємо нарізану зелену цибулю і дрібні скибочки або кубики кабачків.

Заливаємо водою, даємо закипіти, додаємо молоко і знову чекаємо поки закипить.

Засипаємо рис і пасероване борошно, яке обсмажуємо на сухій сковорідці.

Хвилин через 20, коли рис буде готовий, заправляємо суп змішаними заздалегідь кислим молоком і яйцем. Додаємо сіль, чорний перець і лимонну кислоту.

Подаючи на стіл, посипаємо суп дрібно порізаними кропом і петрушкою. Можна в тарілку додати ложку сметани. Страва смачна як в холодному, так і в гарячому вигляді.

Рецепт приготування кабачкового супу має наступний склад продуктів на 1 порцію:

  • вода -120 г,
  • кабачки -135 г,
  • молоко – 25 г,
  • рис – 5 г,
  • кисле молоко – 20 г,
  • яйця – 1/2 шт.,
  • масло вершкове – 10 г,
  • цибуля зелена – 5 г,
  • борошно – 3 г,
  • зелень петрушки – 2 г,
  • кріп – 1 г,
  • лимонна кислота – 1 г,
  • сіль і перець за смаком.

А тепер пропоную переглянути декілька відео з рецептами літніх кабачкових супів. Закарпатська кухня.

Ще відео.

Черговий варіант супа з кабачків.