Сочевиця із м’ясом і овочами в соусі

Коли перед господинею постає завдання: нагодувати велику сім’ю, то вона, зазвичай, зупиняє свій вибір на чомусь ситному та, водночас, корисному. Сочевиця із м’ясом та овочами в соусі – саме те, що треба в такому випадку.

Переважна більшість кулінарок мало знайома з цим продуктом. Проте, маючи в записнику покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом кожного з етапів, ніяких труднощів під час приготування смачної страви не виникне.

Складники:

Сочевиця з м'ясом і овочами в соусі

  • 300 грамів свинячого фаршу;
  • 1 морквина;
  • 2 стебла селери;
  • 1 цибулина;
  • 1 помідор;
  • 3 ст. л. сочевиці;
  • солодка паприка, чебрець, розмарин, чорний перець (за смаком);
  • 30 грамів соусу ворчестер;
  • 300 мілілітрів води.

Як готувати сочевицю із м’ясом та овочами в соусі

Перед тим, як поставити на плиту глибокий ківшик або сковорідку потрібно швидко нарізати цибулю. Варто взяти собі на замітку пораду: коли вона досить гостра, то полегшить процес нарізання цього пекучого овочу відкритий кран із холодною водою та періодичне вмочування ножа у воду.

Сочевиця з м'ясом і овочами в соусі

Стебла селери також необхідно нашаткувати невеличкими кубиками. Після того, як олія в ківшику розігріється, можна вкидати до неї нарізку цибулі та селери.

Сочевиця з м'ясом і овочами в соусі

Потім, слід подрібнити на кубики моркву й, зразу ж, відправити її до овочів, що смажаться.

Сочевиця з м'ясом і овочами в соусі

Овочі повинні трохи протушкуватися, після цього, до них потрібно додати фарш. Старанно перемішавши всі інгредієнти, слід почекати, щоб м’ясо добряче підсмажилося.

Сочевиця з м'ясом і овочами в соусі

Після чого, можна вкидати томати, заправити все спеціями, посолити, поперчити та полити соусом ворчестер. З його допомогою всі інгредієнти «розкриються» і страва отримає яскраві нотки. Якщо такого соусу немає, то його можна замінити соєвим або й зовсім не використовувати ніякий інший.

Сочевиця з м'ясом і овочами в соусі

Після цього, в ківшик потрібно налити воду, збільшити вогонь і довівши страву до кипіння, вкинути до неї сочевицю.

Сочевиця з м'ясом і овочами в соусі

Доливши ще води та накривши кришкою, страву необхідно залишити тушкуватися на повільному вогні пів години або доки не приготується сочевиця.

Сочевиця з м'ясом і овочами в соусі

Сочевицю із м’ясом і овочами в соусі потрібно подавати зі спагеті або іншими макаронними виробами, запеченою або вареною картоплею чи картопляним пюре. Таке доповнення страви є обов’язковим, тому що сочевиця в соусі не є повноцінним гарніром.