Коли перед господинею постає завдання: нагодувати велику сім’ю, то вона, зазвичай, зупиняє свій вибір на чомусь ситному та, водночас, корисному. Сочевиця із м’ясом та овочами в соусі – саме те, що треба в такому випадку.
Інгредієнти: Вода, Ворчестер, Морква, Помідор, Селера, Сочевиця, Спеції, Фарш свинячий, Цибуля
Переважна більшість кулінарок мало знайома з цим продуктом. Проте, маючи в записнику покроковий рецепт із фотографіями та докладним описом кожного з етапів, ніяких труднощів під час приготування смачної страви не виникне.
Складники:
- 300 грамів свинячого фаршу;
- 1 морквина;
- 2 стебла селери;
- 1 цибулина;
- 1 помідор;
- 3 ст. л. сочевиці;
- солодка паприка, чебрець, розмарин, чорний перець (за смаком);
- 30 грамів соусу ворчестер;
- 300 мілілітрів води.
Як готувати сочевицю із м’ясом та овочами в соусі
Перед тим, як поставити на плиту глибокий ківшик або сковорідку потрібно швидко нарізати цибулю. Варто взяти собі на замітку пораду: коли вона досить гостра, то полегшить процес нарізання цього пекучого овочу відкритий кран із холодною водою та періодичне вмочування ножа у воду.
Стебла селери також необхідно нашаткувати невеличкими кубиками. Після того, як олія в ківшику розігріється, можна вкидати до неї нарізку цибулі та селери.
Потім, слід подрібнити на кубики моркву й, зразу ж, відправити її до овочів, що смажаться.
Овочі повинні трохи протушкуватися, після цього, до них потрібно додати фарш. Старанно перемішавши всі інгредієнти, слід почекати, щоб м’ясо добряче підсмажилося.
Після чого, можна вкидати томати, заправити все спеціями, посолити, поперчити та полити соусом ворчестер. З його допомогою всі інгредієнти «розкриються» і страва отримає яскраві нотки. Якщо такого соусу немає, то його можна замінити соєвим або й зовсім не використовувати ніякий інший.
Після цього, в ківшик потрібно налити воду, збільшити вогонь і довівши страву до кипіння, вкинути до неї сочевицю.
Доливши ще води та накривши кришкою, страву необхідно залишити тушкуватися на повільному вогні пів години або доки не приготується сочевиця.
Сочевицю із м’ясом і овочами в соусі потрібно подавати зі спагеті або іншими макаронними виробами, запеченою або вареною картоплею чи картопляним пюре. Таке доповнення страви є обов’язковим, тому що сочевиця в соусі не є повноцінним гарніром.