Картопля запечена в духовці часточками, з часником і спеціями

Цей рецепт запікання картоплі можна вважати універсальним. Її можна смакувати щоденно й готувати для зустрічі гостей.

Запечена часточками з хрумкою скоринкою картопля має неймовірний аромат і апетитний вигляд. Спосіб приготування дуже простий і забирає, при цьому, мінімум часу. До того ж, чистити картоплини не потрібно, а варто лише старанно помити. Скориставшись дуже смачним рецептом із покроковими фото, ніяких труднощів не виникне стовідсотково.

Для приготування необхідно підготувати (на одну порцію):

  • 2-3 картоплини невеликого розміру;
  • 2-3 зубки часнику;
  • соняшникову олію;
  • чорний мелений перець;
  • куркуму;
  • по великій щіпці італійських та прованських трав і орегано;
  • сіль.

Як смачно приготувати картоплю в духовці

Для приготування потрібні середні картоплини однакові за розміром. Усі забруднення слід ретельно відмити, тому що шкірку в результаті також можна буде їсти. Кожну картоплину варто розрізати по довжині на чотири частини.

Картопля запечена в духовці часточками зі скоринкою

Кожну картопляну скибку слід подряпати виделкою. Це дозволить краще просочитися ароматом спецій. Картоплю потрібно помістити в миску та додати до неї прованські та італійські трави, орегано й чорний перець. Ще слід додати дрібку куркуми, щоб страва мала ніжний золотистий колір, сіль, декілька ложок соняшникової олії, видавити часник і перемішати все.

Картопля запечена в духовці часточками зі скоринкою

Деко для запікання потрібно змастити рослинною олією та викласти на нього картопляні часточки.

Картопля запечена в духовці з часником і спеціями

Запікати треба при температурі 200 °C до готового стану. Якщо картопля запечена в духовці готова, то її можна легко проколоти сірником і вона має мати апетитну присмажену скоринку. Страва наповнює кухню надзвичайним ароматом, а її зовнішній вигляд неабияк збуджує апетит.

Картопля запечена в духовці часточками зі скоринкою

Картопля запечена в духовці з часником і спеціями стане відмінним гарніром до м’ясних, рибних страв чи птиці. Під час пісного дня – це повноцінна самостійна страва. Якщо картоплю полити домашнім майонезом, то вона отримає новий смак.

Картопля запечена в духовці часточками зі скоринкою

А якщо до смачної картоплі приготувати корейську моркву чи салат з буряка та домашню солону скумбрію, то всі присутні будуть в захваті від кулінарних спроможностей господині дому. Цей простий і смачний рецепт запікання картоплі неодмінно треба мати в записнику.