Цей рецепт запікання картоплі можна вважати універсальним. Її можна смакувати щоденно й готувати для зустрічі гостей.
Інгредієнти: Італійські трави, Картопля, Куркума, Орегано, Перець чорний мелений, Прованські трави, Сіль, Соняшникова олія, Спеції, Часник
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Запечена часточками з хрумкою скоринкою картопля має неймовірний аромат і апетитний вигляд. Спосіб приготування дуже простий і забирає, при цьому, мінімум часу. До того ж, чистити картоплини не потрібно, а варто лише старанно помити. Скориставшись дуже смачним рецептом із покроковими фото, ніяких труднощів не виникне стовідсотково.
Для приготування необхідно підготувати (на одну порцію):
- 2-3 картоплини невеликого розміру;
- 2-3 зубки часнику;
- соняшникову олію;
- чорний мелений перець;
- куркуму;
- по великій щіпці італійських та прованських трав і орегано;
- сіль.
Як смачно приготувати картоплю в духовці
Для приготування потрібні середні картоплини однакові за розміром. Усі забруднення слід ретельно відмити, тому що шкірку в результаті також можна буде їсти. Кожну картоплину варто розрізати по довжині на чотири частини.
Кожну картопляну скибку слід подряпати виделкою. Це дозволить краще просочитися ароматом спецій. Картоплю потрібно помістити в миску та додати до неї прованські та італійські трави, орегано й чорний перець. Ще слід додати дрібку куркуми, щоб страва мала ніжний золотистий колір, сіль, декілька ложок соняшникової олії, видавити часник і перемішати все.
Деко для запікання потрібно змастити рослинною олією та викласти на нього картопляні часточки.
Запікати треба при температурі 200 °C до готового стану. Якщо картопля запечена в духовці готова, то її можна легко проколоти сірником і вона має мати апетитну присмажену скоринку. Страва наповнює кухню надзвичайним ароматом, а її зовнішній вигляд неабияк збуджує апетит.
Картопля запечена в духовці з часником і спеціями стане відмінним гарніром до м’ясних, рибних страв чи птиці. Під час пісного дня – це повноцінна самостійна страва. Якщо картоплю полити домашнім майонезом, то вона отримає новий смак.
А якщо до смачної картоплі приготувати корейську моркву чи салат з буряка та домашню солону скумбрію, то всі присутні будуть в захваті від кулінарних спроможностей господині дому. Цей простий і смачний рецепт запікання картоплі неодмінно треба мати в записнику.