Зелена сочевиця в вершковому соусі – це смачний і корисний гарнір, який ніколи не додасть зайвої ваги і наситить організм корисними речовинами. Таку страву можна подавати як холодною, так і гарячою. Тому навіть якщо ви приготуєте забагато, можете спокійно поставити сочевицю в холодильник та з’їсти, коли вам заманеться.
Інгредієнти: Вершки, Вершкове масло, Коріандр мелений, Кріп, Куркума, Морква, Сіль, Сочевиця, Спеції, Цибуля, Часник
Для приготування вам необхідно взяти:
- 1 упаковку (400 грамів) зеленої сочевиці;
- 3 цибулини середнього розміру;
- 1 морквину;
- 2-3 зубчики часнику;
- 20 грамів 72,5% вершкового масла;
- 150 мілілітрів вершків 33%;
- 2 гілочки свіжого кропу;
- 1/4 чайної ложки гострого перцю (меленого);
- 1/3 чайної ложки коріандру (меленого);
- 1 чайну ложку рожевої гімалайської солі;
- 1/2 чайної ложки куркуми.
Як приготувати зелену сочевицю на гарнір в вершковому соусі
Сочевицю треба залити питною водою та поставити на вогонь. Коли вона закипить – лишити варитися не більше, ніж на 15 хвилин. Цього часу достатньо, щоб зернятка розварилися. Солити страву не треба.
Далі злийте сочевицю через друшляк. Краще зливати в каструлю, бо вам треба зберегти четверту частину відвару.
Далі поріжте часник великими шматочками, моркву поріжте кружальцями або потріть на крупній тертці і підсмажте на олії.
Далі додайте до овочів сочевицю і відвар з неї. Всипте спеції, подрібнений кріп, все перемішайте, покладіть шматочки масла та лишіть тушкуватися протягом 5-ти хвилин.
Далі додайте вершки, прикрутіть вогонь та почекайте, коли сочевиця просочиться вершками.
Тепер можна подавати страву до столу.
Такий смачний гарнір-салат можна навіть подати до святкового столу. Вашим гостям точно сподобається ця нестандартна і смачна страва.