Зелена сочевиця в вершковому соусі на гарнір

Зелена сочевиця в вершковому соусі – це смачний і корисний гарнір, який ніколи не додасть зайвої ваги і наситить організм корисними речовинами. Таку страву можна подавати як холодною, так і гарячою. Тому навіть якщо ви приготуєте забагато, можете спокійно поставити сочевицю в холодильник та з’їсти, коли вам заманеться.

Для приготування вам необхідно взяти:

  • 1 упаковку (400 грамів) зеленої сочевиці;
  • 3 цибулини середнього розміру;
  • 1 морквину;
  • 2-3 зубчики часнику;
  • 20 грамів 72,5% вершкового масла;
  • 150 мілілітрів вершків 33%;
  • 2 гілочки свіжого кропу;
  • 1/4 чайної ложки гострого перцю (меленого);
  • 1/3 чайної ложки коріандру (меленого);
  • 1 чайну ложку рожевої гімалайської солі;
  • 1/2 чайної ложки куркуми.

Як приготувати зелену сочевицю на гарнір в вершковому соусі

Сочевицю треба залити питною водою та поставити на вогонь. Коли вона закипить – лишити варитися не більше, ніж на 15 хвилин. Цього часу достатньо, щоб зернятка розварилися. Солити страву не треба.

Зелена сочевиця в вершковому соусі на гарнір

Далі злийте сочевицю через друшляк. Краще зливати в каструлю, бо вам треба зберегти четверту частину відвару.

Далі поріжте часник великими шматочками, моркву поріжте кружальцями або потріть на крупній тертці і підсмажте на олії.

Далі додайте до овочів сочевицю і відвар з неї. Всипте спеції, подрібнений кріп, все перемішайте, покладіть шматочки масла та лишіть тушкуватися протягом 5-ти хвилин.

Зелена сочевиця в вершковому соусі на гарнір

Далі додайте вершки, прикрутіть вогонь та почекайте, коли сочевиця просочиться вершками.

Зелена сочевиця в вершковому соусі на гарнір

Тепер можна подавати страву до столу.

Зелена сочевиця в вершковому соусі на гарнір

Такий смачний гарнір-салат можна навіть подати до святкового столу. Вашим гостям точно сподобається ця нестандартна і смачна страва.