Варена картопля в мундирі – це один з найпопулярніших способів приготування цього коренеплоду. Але просто варена картопля швидко набридає. Тому пропонуємо вам рецепт звареної картоплі, обсмаженої на пательні. В ньому немає нічого складного, а страва виходить просто чудова. Цей гарнір можна використовувати як додаток до м’ясного чи рибного другого.
Інгредієнти: Картопля, Лавровий лист, Рослинна олія, Сіль
Як приготувати відварну картоплю в мундирі обсмажену на сковороді на гарнір
Для приготування картоплі можна використати звичайну каструлю і пічку, або мультиварку. Останній спосіб є зручнішим, оскільки за процесом не треба стежити, адже достатньо вибрати необхідний режим і техніка все зробить сама. Для приготування в мультиварці треба налити в чашу 1-1,5 літра води та поставити зверху пароварку. Далі скласти в ємність помиту картоплю середнього розміру. Не варто брати великі картоплини, бо вони не дадуть мультиварці щільно закритися.
В мультиварці картопля вариться 25 хвилин. А якщо техніка включає таймер відразу ж, а не після закипання рідини, тоді час готування потрібно збільшити хвилин на 5-10.
Цікаво, що найсмачнішими виходять страви з картоплі, яка постояла день. Тому, якщо є можливість, варену вистиглу картоплю варто скласти в поліетиленовий пакет і покласти в основний відсік холодильника на 12-20 годин. Завдяки цьому картопля стане щільнішою, шкірка добре очищатиметься, а при нарізці м’якоть не почне кришитися.
Щоб обсмажити бульбу, поріжте її великими шматочками.
Вилийте на пательню 4 столові ложки олії. Коли олія розігріється, покладіть в неї картоплю, додайте сіль та лавровий листок.
Час від часу перемішуйте гарнір, аби шматочки рівномірно зарум’янилися до золотої скоринки.
Готову картоплю можна подати з м’ясом чи рибою.
А можна додати до неї мариновані овочі.
Тож, смакуйте таку просту страву, яка завжди буде доречною до вашого столу.