Для прихильників кавказької кухні пропоную популярний сьогодні та дуже легкий у виконанні рецепт супу – шурпа.
Інгредієнти: Запашний перець горошок, Карі, Картопля, Кінза, Куркума, Лавровий лист, Морква, Сіль, Цибуля ріпчаста, Яловичина
Кухня: Кавказька кухня
Для приготування шурпи використовуються овочі та м’якоть яловичини. Готова шурпа з яловичини з картоплею і овочами виходить калорійною та ситною, апетитно виглядає, а її смак незрівнянний завдяки духмяним спеціям. Швидко приготувати цю страву з дуже простих продуктів Вам допоможе покроково оформлений рецепт з фото.
Отже, інгредієнти:
- яловичина (м’якоть) – 500 гр;
- лист лавровий – 2 штуки;
- сіль за смаком;
- картопля – 6-7 штук;
- морква – 1 штука;
- цибуля ріпчаста – 1 штука;
- куркума – 1 щіпка;
- каррі – 1 щіпка;
- перець духмяний горошком – 3-4 штуки;
- свіжа зелень – за смаком.
Як приготувати шурпу з яловичини з картоплею вдома
У першу чергу обробимо м’ясо.
Відповідний шматок яловичини (у мене це м’якоть, але можна брати і м’ясо на кістці) промиваємо, перекладаємо в казан або товстостінну каструлю. Заливаємо водою та додаємо в казан кілька лаврових листків. Варимо м’ясо до готовності, залежно від якості — від 1 години до 1,5. Обов’язково знімаємо піну, щоб суп був прозорим. Коли м’ясо готове, дістаємо його з бульйону та охолоджуємо. Далі нарізаємо його на великі шматки і повертаємо у казан.
Миємо та очищаємо овочі для подальшої нарізки.
Картоплю нарізаємо половинками.
На обробній дошці очищену морквину ріжемо півкільцями.
Ріпчасту цибулю нарізаємо великими шматками. Всі нарізані овочі та картоплю в один захід висипаємо в м’ясний бульйон. І продовжуємо варити до повної готовності всіх інгредієнтів, приблизно 40-50 хвилин.
За 10 хвилин до готовності додаємо у страву всі спеції.
Подається ароматна та ситна шурпа з яловичини з картоплею у порційних тарілках разом зі шматочком відвареного м’яса.
Посипаємо страву посіченою кінзою або іншою зеленню.
Суп-шурпа з яловичини, зварений в домашніх умовах, готовий. Смачної Вам трапези!