Сьогодні мова піде про приготування смачного й досить швидкого дріжджового листкового пирога з куркою та картоплею. Тому варто запастися курячим філе та картопляним пюре.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вершкове масло, Вода, Дріжджі, Картопля, Куряча грудка, Молоко, Оливкова олія, Сіль, Цибуля ріпчаста, Цукор, Яйце
Кухня: Російська кухня
І тісто й начинка для пирога готуються дуже швидко та легко. Смак готової випічки нагадує пиріжки з картоплею, а для багатьох їх смак є відгомоном дитинства. Оригінальний пиріг із листкового дріжджового тіста вартий того, щоб “побувати” на столі в кожного.
Складники для начинки:
- 450 грамів пюре з картоплі;
- 35 грамів вершкового масла (82% жирності);
- 1 цибулина великого розміру;
- 250 грамів філе з курки;
- 1 ч. л. спецій для страв із курятини;
- півтора ч. л. морської солі;
- 40 грамів напівтвердого сиру (50% жирності).
Складники для дріжджового тіста:
- 2 ч. л. сухих дріжджів;
- 1 ст. л. цукрового піску;
- 1 ч. л. солі;
- 2 ст. л. оливкової олії;
- 320 мілілітрів ледь підігрітої води;
- 55 грамів вершкового масла (розм’якшеного);
- 420 грамів пшеничної муки в/с;
- 1 жовток із 2,5 ст. ложками молока.
Зміст
Начинка для пирога з куркою та картоплею
Для приготування начинки спочатку потрібно зварити до готовності в підсоленій воді картоплю. Зливши рідину, до картоплі слід додати вершкове масло й перебити все разом, скориставшись для цього занурювальним блендером.
На сковорідці необхідно підсмажити нарізану кубиком цибулину й додати до неї невеличкі шматки курячого філе. Коли курятина приготується, її необхідно посипати сіллю та спеціями й зняти з плити.
Після того, як цибуля з куркою остигнуть, їх треба з’єднати з пюре в окремій посудині.
Швидке листкове дріжджове тісто
Доки начинка остуджується, слід зайнятися тістом для пирога. У глибокій посудині потрібно з’єднати дріжджі з цукровим піском. Потім, влити теплу воду й розчинити дріжджі. Через 9-10 хвилин, коли на поверхні утвориться “шапка”, слід додати оливкову олію, сіль і просіяну муку. Після цього, необхідно замісити все. Має вийти однорідна грудка. Готове тісто потрібно розділити на 6 частин і кожну з них розгорнути в тонкий пласт. Потім, кожен “кружечок” потрібно змастити вершковим маслом і помістити один на одного. Має вийти своєрідна “пірамідка” (як на фото).
Як спекти пиріг із куркою та картоплею з листкового дріжджового тіста
Спершу, варто ввімкнути розігріватися духовку до 180 °C і сформувати пиріг, що складається з багатьох шарів.
Тісто необхідно розгорнути в пласт і викласти на нього всю начинку з курки та картоплі. Вона не повинна накривати краї (2 см від краю повинні бути без неї). Зверху начинку слід посипати тертим сиром.
Пиріг треба загорнути в три шари й закріпити всі шви. Всю видиму поверхню пирога необхідно змастити жовтком, змішаним з молоком. Пектися пиріг повинен протягом 35 хвилин.
Готовий пиріг необхідно перекласти на холодну поверхню та залишити остигати.
У розрізі багатошаровий пиріг має дуже апетитний вигляд.
Оригінальний і дуже смачний пиріг із дріжджового листкового тіста з начинкою з курки та картоплі можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді. Чи на пікніку чи на святковому столі така закуска буде неабияк доречною. Спробувавши спекти за цим простим і швидким рецептом дріжджового листкового пирога, кожен захоче смакувати ним знову й знову.
Див. відео версію рецепту пирога: