Дріжджовий листковий пиріг із куркою та картоплею

Сьогодні мова піде про приготування смачного й досить швидкого дріжджового листкового пирога з куркою та картоплею. Тому варто запастися курячим філе та картопляним пюре. 

І тісто й начинка для пирога готуються дуже швидко та легко. Смак готової випічки нагадує пиріжки з картоплею, а для багатьох їх смак є відгомоном дитинства. Оригінальний пиріг із листкового дріжджового тіста вартий того, щоб “побувати” на столі в кожного.

Складники для начинки:

  • 450 грамів пюре з картоплі;
  • 35 грамів вершкового масла (82% жирності);
  • 1 цибулина великого розміру;
  • 250 грамів філе з курки;
  • 1 ч. л. спецій для страв із курятини;
  • півтора ч. л. морської солі;
  • 40 грамів напівтвердого сиру (50% жирності).

Складники для дріжджового тіста:

  • 2 ч. л. сухих дріжджів;
  • 1 ст. л. цукрового піску;
  • 1 ч. л. солі;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 320 мілілітрів ледь підігрітої води;
  • 55 грамів вершкового масла (розм’якшеного);
  • 420 грамів пшеничної муки в/с;
  • 1 жовток із 2,5 ст. ложками молока.

Зміст

Начинка для пирога з куркою та картоплею

Для приготування начинки спочатку потрібно зварити до готовності в підсоленій воді картоплю. Зливши рідину, до картоплі слід додати вершкове масло й перебити все разом, скориставшись для цього занурювальним блендером.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

На сковорідці необхідно підсмажити нарізану кубиком цибулину й додати до неї невеличкі шматки курячого філе. Коли курятина приготується, її необхідно посипати сіллю та спеціями й зняти з плити.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Після того, як цибуля з куркою остигнуть, їх треба з’єднати з пюре в окремій посудині.

Швидке листкове дріжджове тісто

Доки начинка остуджується, слід зайнятися тістом для пирога. У глибокій посудині потрібно з’єднати дріжджі з цукровим піском. Потім, влити теплу воду й розчинити дріжджі. Через 9-10 хвилин, коли на поверхні утвориться “шапка”, слід додати оливкову олію, сіль і просіяну муку. Після цього, необхідно замісити все. Має вийти однорідна грудка. Готове тісто потрібно розділити на 6 частин і кожну з них розгорнути в тонкий пласт. Потім, кожен “кружечок” потрібно змастити вершковим маслом і помістити один на одного. Має вийти своєрідна “пірамідка” (як на фото).

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Як спекти пиріг із куркою та картоплею з листкового дріжджового тіста

Спершу, варто ввімкнути розігріватися духовку до 180 °C і сформувати пиріг, що складається з багатьох шарів.

Тісто необхідно розгорнути в пласт і викласти на нього всю начинку з курки та картоплі. Вона не повинна накривати краї (2 см від краю повинні бути без неї). Зверху начинку слід посипати тертим сиром.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Пиріг треба загорнути в три шари й закріпити всі шви. Всю видиму поверхню пирога необхідно змастити жовтком, змішаним з молоком. Пектися пиріг повинен протягом 35 хвилин.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Готовий пиріг необхідно перекласти на холодну поверхню та залишити остигати.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

У розрізі багатошаровий пиріг має дуже апетитний вигляд.

Дріжджовий листковий пиріг з куркою і картоплею

Оригінальний і дуже смачний пиріг із дріжджового листкового тіста з начинкою з курки та картоплі можна подавати як у гарячому, так і в холодному вигляді. Чи на пікніку чи на святковому столі така закуска буде неабияк доречною. Спробувавши спекти за цим простим і швидким рецептом дріжджового листкового пирога, кожен захоче смакувати ним знову й знову.

Див. відео версію рецепту пирога: