Шоколадна дзеркальна глазур для тістечок і десертів

Не завжди десерти та тістечка прикрашають кремом. Іноді, щоб десерт набув гарний та закінчений вигляд, достатньо покрити його глянсовою глазур’ю (глясажем). Таку дзеркальну глазур приготувати в домашніх умовах достатньо просто, головне дотримуватися температурного режиму і точності. Рецепт з фото крок за кроком допоможе і Вам швидко, легко та красиво прикрашати таким глясажем свої домашні тістечка, торти та інші десерти.

Нам знадобиться:

  • 100 грам шоколаду (білого або темного);
  • 100 грам інвертного сиропу (або глюкози кондитерської);
  • 70 грам цільного згущеного молока (жирністю 8,5%);
  • 10 грам желатину;
  • 60 мл питної води для желатину;
  • 100 грам білого цукру (для сиропу);
  • 50 мл теплої води (для сиропу).

Як приготувати дзеркальну глазур в домашніх умовах

Як завжди, коли в рецепті йдеться про желатин, треба розпочинати роботу саме з його замочування.

У високу ємність з товстими стінками поміщаємо згущене молоко та шматочки білого шоколаду. Щоб шоколадні шматочки швидше розтанули і приготування глазурі зайняло менше часу, їх треба робити якомога менших розмірів.

Піалу з інвертним сиропом треба підігріти в глибокій ємності з гарячою водою, а потім поєднати його з желатином (він повинен повністю розпуститись в теплому сиропі). Після цього виливаємо цю масу на шоколад.

Дзеркальна глазур в домашніх умовах

У сотейник насипаємо цукор та наливаємо воду. Ставимо на плиту та готуємо сироп до температури 120°С-121°С.

Дзеркальна глазур в домашніх умовах

Виливаємо гарячий сироп в ємність з шоколадом, пробиваємо всю суміш занурювальним блендером під кутом 45°, але не піднімаючи його вгору, щоб глясаж не наситити киснем. Якщо піднімати блендер вгору під час пробивання глясажу, то під час нанесення його на десерт він буде містити бульбашки. Але нам потрібна красива та гладенька, наче дзеркало, глазур.

Дзеркальна глазур в домашніх умовах

Після цього закриваємо глясаж харчовою плівкою в контакт з ним. Це потрібно для попередження появи конденсату та плівки на поверхні готової дзеркальної глазурі.

Дзеркальна глазур в домашніх умовах

Так само виглядає процедура приготування глясажа з темним шоколадом. Для цього найкраще підходить шоколад, який містить не менше 72% какао.

Дзеркальна глазур в домашніх умовах

Коли глясаж охолоне, його потрібно поставити в холодильник на добу. Щоб правильно та красиво прикрасити торт, тістечка чи інший десерт дзеркальною глазур’ю, перед нанесенням її треба підігріти на водяній бані до робочої  температури (34°С-36°С). Білий глясаж можна підфарбувати в цей момент жиророзчинною харчовою фарбою або кандуріном, як це роблю я.

Дзеркальна глазур в домашніх умовах

Наносити дзеркальну глазур потрібно на заморожену поверхню десерту при дотриманні робочої температури (!).

Дзеркальна глазур в домашніх умовах

Просто дотримуйтесь наведених мною правил приготування глазурі, і тоді прикрашання ваших тістечок та десертів у домашніх умовах не буде представляти жодних ускладнень..