Не тільки в літній сезон шашликів на природі можна готувати цю дуже смачну і улюблену всіма (ну крім вегетаріанців, звичайно ж) м’ясну страву. М’який та ніжний свинячий шашлик можна готувати по-різному. Наприклад, в нашому кулінарному рецепті розказано про те, як зробити в домашніх умовах шашлик із свинини в фользі запечений в духовці. Маринад, як і спосіб запікання, теж не традиційний: гірчиця з томатом. Як ви, напевно, вже здогадалися, на виході отримуємо дуже смачний і соковитий результат. 🙂 Детально про те, як правильно маринувати і посмажити шашлик в духовці, демонструє мій покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Гірчиця, Рослинна олія, Свинина, Сіль, Спеції, Томатна паста, Цибуля
Складові:
- свинина (потрібно не дуже жирна м’якоть) – близько 500 гр;
- цибуля-ріпка (велика) – 1 шт.;
- гірчиця звичайна – 2 ч. ложки;
- паста томатна – 1 ст. ложка;
- сіль і спеції для м’яса – за смаком;
- олія (соняшникова або оливкова) – 2 ст. ложки.
Як приготувати шашлик зі свинини в фользі в духовці
В першу чергу увагу приділимо м’ясу. Свинину обов’язково під холодною водою промиємо, не забудемо паперовим рушником обсушити. Після цього, нарізаємо на обробній дошці м’ясо шматками. Відправляємо велику нарізку зі свинини в миску.
Ще для шашлику потрібно нарізати цибулю. Рекомендована форма нарізки – великі півкільця. З’єднуємо разом цибулю і м’ясні шматочки. До них підсипаємо спеції, призначені для м’ясних страв або шашлику, сіль.
Для маринування свинячих шматочків для домашнього шашлику додаємо до вмісту ще й гірчицю, пасту томатну і олію рослинну.
Добре вимішуємо інгредієнти і відправляємо маринуватися в холодне місце, приблизно, на пару годин.
Форму застилає великим шматком фольги. Розподіляємо одним шаром м’ясо на фользі. Накриваємо частиною фольги що залишилася і відправляємо такий не класичний шашлик запікатися при 200 градусах в духову шафу на півгодини.
Потім, фольгу розгортаємо, температурний режим зменшуємо до 180 градусів, а м’ясо тримаємо у духовці ще 30 хвилин.
Соковитий і смачний домашній шашлик зі свинини з гірчицею готовий! Пригощаємося на здоров’я!
Такий домашній свинячий шашлик можна подавати на святковий стіл як гарячі закуски, наприклад, з запеченою картоплею або з картопляним пюре. А в сезон свіжих овочів, таке запечене м’ясо можна подати на стіл і просто зі свіжими овочами.
Спробуйте приготувати соковитий домашній шашлик за рекомендаціями автора відео-рецепту.