Пісне різотто з білим вином – це смачний і пікантний гарнір з золотистими овочами, а в пост – повноцінна, універсальне в подачі страва. Класичне різотто з вином і овочами відмінно підкреслить смак багатьох закусок і овочевих салатів, порадує пікантністю і тонкою винною ноткою в смаку. Щоб в повній мірі відчути чарівний смак справжнього смачного італійського різотто, подавати страву потрібно гарячою. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе в домашніх умовах все зробити правильно і швидко.
Інгредієнти: Біле вино, Вершкове масло, Морква, Рис, Цибуля, Чебрець
Інгредієнти:
- рис басматі – 150 гр;
- цибуля зелена – невеликий пучок;
- вино біле – 50 мл;
- вода – 500 мл;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- чебрець – за смаком;
- морква – 1/2 шт.;
- сіль – а смаком;
- чорний перець – 3 гр;
- олія рослинна.
Як приготувати різотто з білим вином і овочами
Перш, ніж приступити до приготування страви, потрібно очистити овочі. Промити їх проточною водою. Нарізати ріпчасту цибулину і половину моркви кубиком і соломкою, відповідно. Пасерувати овочі на рослинній олії.
Влити вино і, випарюючи алкоголь, тушкувати овочі ще хвилин п’ять.
Додати рис і, помішуючи, протушкувати страву до прозорості рису.
Додати 300 мл гарячої кип’яченої води і продовжити варіння до тих пір, поки не зникне рідина. Залишок води додавати невеликою кількістю (по 50-70 мл). Кожну наступну порцію додавати тільки після того, як вже введена рідина буде “засвоєна” рисом.
За 2 хвилини до готовності додати лимонний сік (за смаком) і дрібно посічену зелень. При бажанні, можна присмачнити свій пісний рисовий гарнір ароматними спеціями за смаком.
Щоб у страви був приємний вершковий смак, потрібно заправити домашнє овочеве різотто вершковим маслом і зняти з вогню. Нстоювати під закритою кришкою хвилин 5.
Викласти ароматну страву на тарілку гарячою.
Таке винне різотто з овочами ідеально доповнить рибні та м’ясні страви, відтінить пряним присмаком овочеві салати. Смачного!
Домашнє різотто з вином – відео-рецепти
Покроковий рецепт з фото показав як зробити пісне винне різотто з овочами. Що б дізнатися як правильно робити інші різновиди цієї страви звернемося до досвіду і знань досвідчених кулінарних блогерів і шеф-кухарів.
Про принципи приготування традиційного різотто з грибами печерицями дізнайтеся від Іллі Лазерсона.
А це справжнє, класичне грибне різотто з білим вином і сиром пармезан від Дженнаро Контальдо і Джеймі Олівера. Переконайтеся, що кожен шеф-кухар готує цю класику італійської кухні по своєму. Тому, не бійтеся помилок і сміливо приступайте до приготування страви на своїй кухні.
Винне різітто з морепродуктами зробіть разом з Євгеном Клопотенко.
А так готують різотто з креветками.
А це, так зване, біле різотто з білими грибами і вином.
Завершити добірку відео-рецептів хочу різотто з куркою і грибами. Шеф-кухар Василь Ємельяненко навчить як зробити вершковий соус, який і визначить смак страви у випадку, якщо у вас відсутній сир пармезан.
Як бачите, ароматна рисова страва у вигляді різотто з вином легко стане вишуканою родзинкою романтичної вечері або святкового меню. Адже, італійське різотто смачне, легке, швидке в приготуванні і складається з доступних інгредієнтів, склад страви можна змінювати і доповнювати. Знаючи основні принципи, будь-який кулінар зможе швидко і просто зробити ідеальну і смачну повноцінну другу страву з рисом, м’ясом і/або грибами чи то універсальний пісний гарнір по-італійськи.