Окрошка класична на квасі, з ковбасою

Особисто я не уявляю літнє меню без освіжаючої, прохолодної окрошки. Сьогодні будемо готувати класичний варіант цієї страви.  Тобто, на квасі з додаванням ковбаси. Мій детальний рецепт допоможе вам впоратися з цією стравою.

Як зробити окрошку з квасом

Для початку нам потрібно зварити 4 яйця й десь 400-450 г картоплі.

Хочу звернути вашу увагу на те, що картоплю варто варити заздалегідь і за можливості залишити на ніч у поліетиленовому пакетику в холодильнику.  Завдяки цьому картопля не буде кришитися під час нарізання.  Якщо ж ви варите картоплю безпосередньо перед приготуванням окрошки, стежте, щоб вона не розварилася.

Варену картоплю слід нарізати кубиками.

Класична окрошка на квасі з ковбасою

Очищені яйця ополіскуємо прохолодною водою й нарізаємо.  В даному рецепті, форма нарізки може бути довільною.  Можете взяти за взірець варіант з фото нижче.

Класична окрошка на квасі з ковбасою

Для того, щоб окрошка вийшла смачною, я рекомендую брати ковбасу вищого ґатунку.

Нам знадобиться десь 300 г ковбаси, яку потрібно буде порізати маленькими кубиками: 7-8 мм товщини.

Класична окрошка на квасі з ковбасою

Покладіть нарізку у каструлю.  Після цього помийте десь 5 огірків середнього розміру, обріжте їх “носики” з обох сторін і наріжте дрібними кубиками.  Також можна натерти огірки на спеціальній тертці.

Класична окрошка на квасі з ковбасою

Нарізаємо 100 г зеленої цибулі невеликим кружечками.

Класична окрошка на квасі з ковбасою

Подрібнені петрушку та кріп можете додати за власним смаком.  Я ж брала по 30 г кожного.

Класична окрошка на квасі з ковбасою

Всі інгредієнти окрошки готові і їх можна викладати у тарілки.

Класична окрошка на квасі з ковбасою

Заливаємо нарізку квасом, солимо, додаємо інші спеції за смаком. За бажанням можна додати сметану, майонез або гірчицю – на ваш розсуд.

Класична окрошка на квасі з ковбасою

Ось така смачна класична окрошка у нас вийшла. Сподіваюся, мій покроковий фоторецепт став вам у нагоді.