Особисто я не уявляю літнє меню без освіжаючої, прохолодної окрошки. Сьогодні будемо готувати класичний варіант цієї страви. Тобто, на квасі з додаванням ковбаси. Мій детальний рецепт допоможе вам впоратися з цією стравою.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Зелень петрушки, Картопля, Квас, Ковбаса, Кріп, Майонез, Огірок, Сіль, Сметана, Спеції, Яйце
Як зробити окрошку з квасом
Для початку нам потрібно зварити 4 яйця й десь 400-450 г картоплі.
Хочу звернути вашу увагу на те, що картоплю варто варити заздалегідь і за можливості залишити на ніч у поліетиленовому пакетику в холодильнику. Завдяки цьому картопля не буде кришитися під час нарізання. Якщо ж ви варите картоплю безпосередньо перед приготуванням окрошки, стежте, щоб вона не розварилася.
Варену картоплю слід нарізати кубиками.
Очищені яйця ополіскуємо прохолодною водою й нарізаємо. В даному рецепті, форма нарізки може бути довільною. Можете взяти за взірець варіант з фото нижче.
Для того, щоб окрошка вийшла смачною, я рекомендую брати ковбасу вищого ґатунку.
Нам знадобиться десь 300 г ковбаси, яку потрібно буде порізати маленькими кубиками: 7-8 мм товщини.
Покладіть нарізку у каструлю. Після цього помийте десь 5 огірків середнього розміру, обріжте їх “носики” з обох сторін і наріжте дрібними кубиками. Також можна натерти огірки на спеціальній тертці.
Нарізаємо 100 г зеленої цибулі невеликим кружечками.
Подрібнені петрушку та кріп можете додати за власним смаком. Я ж брала по 30 г кожного.
Всі інгредієнти окрошки готові і їх можна викладати у тарілки.
Заливаємо нарізку квасом, солимо, додаємо інші спеції за смаком. За бажанням можна додати сметану, майонез або гірчицю – на ваш розсуд.
Ось така смачна класична окрошка у нас вийшла. Сподіваюся, мій покроковий фоторецепт став вам у нагоді.