Чоловіки найчастіше віддають перевагу їжі у ситному та грубому варіанті: відбивним з кров’ю, стейкам, шашликам і т. д. Прекрасна ж половина людства культивує чисто жіночу їжу — ніжну, легку, дієтичну, з нейтральним смаком: рідкі супчики з овочів, шпинат, салат, варену курячу грудку та інші страви, що мають мінімальний вміст калорій. Ці два види страв можна порівняти з паралельними прямими в різних частинах Всесвіту, що ніколи не перетинаються. Та іноді трапляються у світі дива: розквітне навесні мигдаль або раптом організм забажає чогось незвичного, і тоді якась господиня придумає оригінальний рецепт, на кшталт “брутальної” курячої грудки. Пропоную сьогодні курячу грудку, шпиговану беконом, перцем та часником та запечену в пиві. Мій покроково оформлений рецепт з фото демонструє, як можна легко та смачно приготувати пікантні курячі грудки в пиві.
Інгредієнти: Бекон, Болгарський перець, Куряча грудка, Лимонний сік, Спеції, Цибуля ріпчаста, Часник
Для цієї страви, крім курячої грудки, потрібні ще такі продукти: смужки бекону або сало з м’ясними прошарками, цибуля, часник, свіжий болгарський перець, лимон, прянощі за власним смаком та пляшка пива. Найкраще використовувати темне пиво, та якщо такого немає, то на крайній випадок підійде і світле.
Як запекти курячу грудку в духовці в пиві
З грудки обережно знімаємо шкіру з жиром (він нам не знадобиться), а от кістки залишаємо, щоб грудка не втратила форму. Робимо гострим ножем надрізи під кутом на всю товщину м’яса. Також можна зробити декілька надрізів паралельно кільової кістки.
Спершу вкладаємо в надрізи часник, нарізаний тонкими пластинками.
Потім шпигуємо курячу грудку тонкими смужками сала або бекону та пластинками солодкого перцю. За бажанням, можна грудку шпигувати тоненькими скибочками моркви, селери, цибулі. Можна використовувати фрукти: пластинки айви, груші, твердих кислих яблук — в залежності від власного смаку.
Овочі, які залишилися (морква, цибуля, перець та ін.), шинкуємо напівкільцями або соломкою і вистилаємо ними дно форми. На подушку з овочів викладаємо шпиговану курячу грудку, яку потрібно гарно покропити свіжовичавленим соком лимону.
Останній момент підготовки: посипаємо грудку сіллю і прянощами, у піддон вливаємо стаканчик пива та поміщаємо нашу абсолютно не-дієтичну курячу грудку в духовку або аерогриль. Запікати потрібно близько півгодини при температурі 220-240 градусів або до появи рум’яної скориночки.
Щоб печеня стала дуже ароматною, соковитою та насиченою смаком овочів і пива, м’ясо потрібно періодично поливати сумішшю пива та м’ясним соком, що виділяється. Готовність м’яса визначити просто: проколоти його зубочисткою або тонким ножем: якщо виділяється прозорий сік, то куряча грудка готова.
Далі запечену курятину перекладаємо на блюдо, а суміш овочів та сік з дека виливаємо в сковорідку, випаровуємо 15-20 хвилин, до потрібного загустіння. Соус, що ми отримали в результаті, стане чудовим доповненням до нашої некалорійної грудки.
Нашпиговану овочами, фруктами та салом курячу грудку обережно відділяємо від кістки, нарізаємо на скибочки та подаємо з картоплею, соусом, свіжими овочами, і, звичайно ж, з пивом. Крім пюре з картоплі, гарним доповненням стане і рисовий гарнір.
При такому варіанті приготування запечена в пиві куряча грудка виходить надзвичайно ніжною, ароматною, соковитою та смачною. Мінімум часу — і результат просто вражає! Приготування такої страви для кожної господині буде просто задоволенням!