Куряча грудка запечена в пиві, шпигована беконом, часником і перцем

Чоловіки найчастіше віддають перевагу їжі у ситному та грубому варіанті: відбивним з кров’ю, стейкам, шашликам і т. д. Прекрасна ж половина людства культивує чисто жіночу їжу — ніжну, легку, дієтичну, з нейтральним смаком: рідкі супчики з овочів, шпинат, салат, варену курячу грудку та інші страви, що мають мінімальний вміст калорій. Ці два види страв можна порівняти з паралельними прямими в різних частинах Всесвіту, що ніколи не перетинаються. Та іноді трапляються у світі дива: розквітне навесні мигдаль або раптом організм забажає чогось незвичного, і тоді якась господиня придумає оригінальний рецепт, на кшталт “брутальної” курячої грудки. Пропоную сьогодні курячу грудку, шпиговану беконом, перцем та часником та запечену в пиві. Мій покроково оформлений рецепт з фото демонструє, як можна легко та смачно приготувати пікантні курячі грудки в пиві.

Для цієї страви, крім курячої грудки, потрібні ще такі продукти: смужки бекону або сало з м’ясними прошарками, цибуля, часник, свіжий болгарський перець, лимон, прянощі за власним смаком та пляшка пива. Найкраще використовувати темне пиво, та якщо такого немає, то на крайній випадок підійде і світле.

Куряча грудка запечена в пиві в духовці

Як запекти курячу грудку в духовці в пиві

З грудки обережно знімаємо шкіру з жиром (він нам не знадобиться), а от кістки залишаємо, щоб грудка не втратила форму. Робимо гострим ножем надрізи під кутом на всю товщину м’яса. Також можна зробити декілька надрізів паралельно кільової кістки.

Куряча грудка запечена в пиві в духовці

Спершу вкладаємо в надрізи часник, нарізаний тонкими пластинками.

Куряча грудка запечена в пиві в духовці

Потім шпигуємо курячу грудку тонкими смужками сала або бекону та пластинками солодкого перцю. За бажанням, можна грудку шпигувати тоненькими скибочками моркви, селери, цибулі. Можна використовувати фрукти: пластинки айви, груші, твердих кислих яблук — в залежності від власного смаку.

Куряча грудка запечена в пиві в духовці

Овочі, які залишилися (морква, цибуля, перець та ін.), шинкуємо напівкільцями або соломкою і вистилаємо ними дно форми. На подушку з овочів викладаємо шпиговану курячу грудку, яку потрібно гарно покропити свіжовичавленим соком лимону.

Куряча грудка запечена в пиві в духовці

Останній момент підготовки: посипаємо грудку сіллю і прянощами, у піддон вливаємо стаканчик пива та поміщаємо нашу абсолютно не-дієтичну курячу грудку в духовку або аерогриль. Запікати потрібно близько півгодини при температурі 220-240 градусів або до появи рум’яної скориночки.

Куряча грудка запечена в пиві в духовці

Щоб печеня стала дуже ароматною, соковитою та насиченою смаком овочів і пива, м’ясо потрібно періодично поливати сумішшю пива та м’ясним соком, що виділяється. Готовність м’яса визначити просто: проколоти його зубочисткою або тонким ножем: якщо виділяється прозорий сік, то куряча грудка готова.

Куряча грудка запечена в пиві в духовці

Далі запечену курятину перекладаємо на блюдо, а суміш овочів та сік з дека виливаємо в сковорідку, випаровуємо 15-20 хвилин, до потрібного загустіння. Соус, що ми отримали в результаті, стане чудовим доповненням до нашої некалорійної грудки.

Куряча грудка запечена в пиві в духовці

Нашпиговану овочами, фруктами та салом курячу грудку обережно відділяємо від кістки, нарізаємо на скибочки та подаємо з картоплею, соусом, свіжими овочами, і, звичайно ж, з пивом. Крім пюре з картоплі, гарним доповненням стане і рисовий гарнір.

Куряча грудка запечена в пиві в духовці

При такому варіанті приготування запечена в пиві куряча грудка виходить надзвичайно ніжною, ароматною, соковитою та смачною. Мінімум часу — і результат просто вражає! Приготування такої страви для кожної господині буде просто задоволенням!