Грузинське чахохбілі з курки – це густа та навариста юшка або рагу з курятини, за смаком нагадує угорський гуляш. Страва надзвичайно смачна, духмяна та універсальна, її можна сміливо поєднувати з будь-яким гарніром. Класичний чахохбілі готують за власним смаком, відповідно до сезону. Взимку помідори можна замінити томатним соком, а замість свіжої зелені використовувати свіжоморожену. А влітку до страви краще додавати тільки свіжі овочі: болгарський перець, помідори та зелень. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото докладно демонструє, як готувати цю популярну страву грузинської кухні.
Інгредієнти: Зелень петрушки, Кінза, Коріандр мелений, Курячі стегна, Пажитник, Перець чорний мелений, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Томатний сік, Хмелі-сунелі, Цибуля ріпчаста
Кухня: Грузинська кухня
Інгредієнти:
- хмелі-сунелі – 1/2 ч. л.
- курячі стегна – 4 шт.;
- зелень петрушки – 15 гр;
- томатний сік – 150 мл;
- зелень кінзи – за смаком;
- цибуля – 2 шт.;
- зерна пажитника – за смаком;
- коріандр мелений – 1/2 ч. л.;
- перець чорний – за смаком;
- гострий соус – 1 ч. л.
Як приготувати чахохбілі по-грузинськи в домашніх умовах
Спочатку потрібно підготувати куряче м’ясо. Перш за все слід добре натерти курячі стегенця сіллю і залишити м’ясо маринуватися на 10 хвилин.
В сотейнику розігріти трохи рослинної олії та покласти туди курячі стегна для смаження. Перед відправкою в сотейник курятину потрібно добре поперчити.
Обсмажувати куряче м’ясо потрібно з обох сторін, гарненько посипаючи приправами: сумішшю хмелі-сунелі, зернами пажитника та коріандром.
Цибулю почистити та нашаткувати напівкільцями.
Всипати цибулю до курятини. Все тушкувати протягом 20 хвилин.
Долити до страви густий томатний сік та додати гострий соус. Влітку краще замість соку використовувати свіжі помідори. За бажанням можна додати паприку. Коли підлива з помідорів стане густою — страва готова!
Тепер потрібно чахохбілі посипати зеленню кінзи та петрушки, і насичену, ароматну грузинську страву з курки можна подавати до столу!
Страву найкраще подавати гарячою та з підливою, у якій м’ясо тушкувалось.
Пряне чахохбілі по-грузинськи — це універсальна друга страва з курячого м’яса, що доповнить будь-який гарнір. Такий делікатес чудово поєднується як з рисом, так і з картоплею. Лише одна година на приготування — і ароматне, ситне та дуже смачне м’ясне блюдо готове!