Чахохбілі з курки – пряне і смачне грузинське блюдо

Грузинське чахохбілі з курки – це густа та навариста юшка або рагу з курятини, за смаком нагадує угорський гуляш. Страва надзвичайно смачна, духмяна та універсальна, її можна сміливо поєднувати з будь-яким гарніром. Класичний чахохбілі готують за власним смаком, відповідно до сезону. Взимку помідори можна замінити томатним соком, а замість свіжої зелені використовувати свіжоморожену. А влітку до страви краще додавати тільки свіжі овочі: болгарський перець, помідори та зелень. Мій крок за кроком оформлений рецепт з фото докладно демонструє, як готувати цю популярну страву грузинської кухні.

Інгредієнти:

Чахохбілі з курки по-грузинськи

  • хмелі-сунелі – 1/2 ч. л.
  • курячі стегна – 4 шт.;
  • зелень петрушки – 15 гр;
  • томатний сік – 150 мл;
  • зелень кінзи – за смаком;
  • цибуля – 2 шт.;
  • зерна пажитника – за смаком;
  • коріандр мелений – 1/2 ч. л.;
  • перець чорний – за смаком;
  • гострий соус – 1 ч. л.

Як приготувати чахохбілі по-грузинськи в домашніх умовах

Спочатку потрібно підготувати куряче м’ясо. Перш за все слід добре натерти курячі стегенця сіллю і залишити м’ясо маринуватися на 10 хвилин.

Чахохбілі з курки по-грузинськи

В сотейнику розігріти трохи рослинної олії та покласти туди курячі стегна для смаження. Перед відправкою в сотейник курятину потрібно добре поперчити.

Чахохбілі з курки по-грузинськи

Обсмажувати куряче м’ясо потрібно з обох сторін, гарненько посипаючи приправами: сумішшю хмелі-сунелі, зернами пажитника та коріандром.

Чахохбілі з курки по-грузинськи

Цибулю почистити та нашаткувати напівкільцями.

Чахохбілі з курки по-грузинськи

Всипати цибулю до курятини. Все тушкувати протягом 20 хвилин.

Чахохбілі з курки по-грузинськи

Долити до страви густий томатний сік та додати гострий соус. Влітку краще замість соку використовувати свіжі помідори. За бажанням можна додати паприку. Коли підлива з помідорів стане густою — страва готова!

Чахохбілі з курки по-грузинськи

Тепер потрібно чахохбілі посипати зеленню кінзи та петрушки, і насичену, ароматну грузинську страву з курки можна подавати до столу!

Чахохбілі з курки по-грузинськи

Страву найкраще подавати гарячою та з підливою, у якій м’ясо тушкувалось.

Чахохбілі з курки по-грузинськи

Пряне чахохбілі по-грузинськи — це універсальна друга страва з курячого м’яса, що доповнить будь-який гарнір. Такий делікатес чудово поєднується як з рисом, так і з картоплею. Лише одна година на приготування — і ароматне, ситне та дуже смачне м’ясне блюдо готове!