Куряча грудка з печерицями в білому вині на парі в мультиварці

Переважно, перед приготуванням чогось смачного, господині перечитують багато рецептів, а потім йдуть за необхідними продуктами. Але також часто бувають такі ситуації, коли виходить все навпаки: купивши в магазині все, що сподобалося, вдома мізкуєш, як поєднати, на перший погляд, непоєднувані інгредієнти. Головне завдання кожної кулінарки – смачно нагодувати рідних. У цій статті йтиметься про досить вдалий експеримент на кухні, а саме про смачну й соковиту курячу грудку з печерицями в білому вині. Покроковий рецепт із фотокартками допоможе швидше в усьому розібратися.

Як приготувати курячу грудку на парі в мультиварці з печерицями

Спершу, слід підготувати куряче філе. З допомогою гострого ножа, необхідно позбутися кісток і хрящів. Знімати шкіру не треба. У такому вигляді, курка під час варіння на парі, втратить менше соку.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Шматки м’яса з обох боків потрібно щедро посипати сумішшю прянощів для курятини та посолити. Але якщо використовувати млинок зі спеціями, то там сіль уже присутня й додавати її ще не треба.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Натерте прянощами куряче філе зі шкіркою слід помістити в миску та залити білим вином. Під час маринування груднинку варто перевернути на іншу сторону для рівномірного просочування спецій.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Доки курка маринуватиметься, слід зайнятися приготуванням соусу: він буде дещо «французьким». Спершу, варто підготувати стандартний набір для засмажки (цибулю, моркву, сухі білі корінці) та печериці. Все треба почистити та помити, а потім нарізати. Два найбільші та найкрасивіші гриби потрібно залишити «на потім».

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Обсмажувати овочі та гриби необхідно на вершковому маслі (1,5-2 ст. л.). Його потрібно вкинути в чашу мультиварки й увімкнути пристрій на режим “Смаження”.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Зазвичай, овочі для засмажки нарізають однотипно, тобто стараються відтворити однаковий розмір і форму кожного. Але в цьому рецепті моркву рекомендується «заховати», таким чином, вона віддасть свій колір і смак і, ніби, розчиниться в соусі. Тому її треба натерти на дрібній тертці (на якій, переважно, труть сир) та разом із цибулею та корінцями вкинути на розігріте вершкове масло. Кришку мультиварки варто прикрити, щоб засмажка приготувалася швидше.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Доки смажаться овочі, слід нарізати на середньо-дрібні пластини печериці й, відразу ж, відправити їх у мультиварку, перемішати все, закрити кришку й розпочати оформлення вже замаринованої курки.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Палет для варіння на парі треба змастити вершковим маслом (воно дасть приємний аромат і не дозволить страві прилипнути до поверхні).  Потім, на ньому необхідно розмістити всі чотири шматки груднинки шкіркою донизу. Зверху на м’ясо слід красиво викласти скибочки печериць (які відставлялися в сторону раніше) і ледь посолити їх.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

На цьому можна зупинитися, але, якщо виникне бажання відчути сирну нотку у страві, то слід помістити на гриби бруски адигейського сиру. Він не плавиться та не має яскраво вираженого смаку, але ідеально відтінить гриби та зробить кулінарний шедевр із курятини ніжнішим.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

За час формування страви, засмажка майже приготується. Цибуля в цей період має вже бути прозорою, гриби м’якими, а морквина повинна, практично, “розчинитися”.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

У чашу мультиварки потрібно вилити вино з мисочки, де маринувалася куряча груднинка, та долити ще й свіжого (всього потрібно використати, десь, склянку вина). Потім, слід перемішати все й злегка посолити.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Після цього, палет зі стравою слід розмістити в мультиварці, накрити її кришкою та ввімкнути режим “Варіння на парі”, десь, на 30 хвилин.

Під час приготування курятини, таким способом, одночасно почнуть відбуватися два процеси. Вино буде випаровуватися, курка насититься його парою й стане соковитою, м’якою та неймовірно ароматною. Гриби з корінцями протушкуються в вині та ще й з палету капатиме курячий сік. Завдяки цьому, народиться несподівано гармонійний соус. А за час, доки готується основна страва, можна швидко зварити рис, який стане гарніром

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Через 30 хвилин, варто перевірити готовність курятини, якщо під час проколювання чимсь гострим (ножем, виделкою, зубочисткою) із м’яса витікатиме прозорий сік, то це є ознакою того, що соковиту страву можна виймати.

Куряча грудка з печерицями в білому вині

Якщо підсумувати, цей смачний процес, то всього за 20 хвилин можна підготувати всі необхідні компоненти для страви (почистити, помити, тощо). Загальний час приготування – трохи менше, ніж 1 година. Результат – вартий найвищої похвали. Тонкий, ніжний, вишуканий смак та аромат, гармонійне поєднання грибних і винних нот не можуть залишити нікого з присутніх за столом байдужими. Прикрасивши курячу груднинку з печерицями свіжою петрушкою, смачну й соковиту страву можна вважати ресторанною.

Куряча грудка з печерицями в білому вині