Курка шматочками в духовці, запечена в зеленій хрусткій паніровці

До уваги поціновувачів смачної їжі: запечена в зеленій хрусткій паніровці курка шматочками в духовці. Це італійський рецепт, але готувати його дуже просто, а складники можна придбати в будь-якому магазині. У результаті вийде гостра курка, покрита хрусткою паніровкою з ароматними нотками часнику. Покрокові фото до рецепта допоможуть в процесі приготування.

Складники:

  • гомілка, стегно та крильця з двох курок;
  • 4 ст. л. сухарів для панірування;
  • 1 зубок часнику;
  • пучок свіжого кропу;
  • 60 грамів вершкового масла (72% жирності);
  • півтора ч. л. солі;
  • 2 ст. л. соку лимону;
  • 2 ст. л. рафінованої оливкової олії.

Знадобиться по чверті чайної ложки таких спецій:

  • сухого чебрецю;
  • чорного перцю;
  • меленого коріандру;
  • меленого кайенского перцю;

Як приготувати курку шматочками в духовці

Спочатку, потрібно замаринувати курку. Для цього слід гомілку, крила й стегна помити й скласти в миску, посипати спеціями, додати лимонного соку та активно все перемішати.

маринуємо курку

Форму для випікання потрібно змастити маслом, викласти в неї курку та залишити так маринуватися, а за цей час слід зайнятися підготовкою зеленої паніровки.

Курка перед паніруванням

Для цього потрібно почистити та нарізати ножем зубок часнику, кріп треба трохи подрібнити, щоб його було зручніше помістити в чашу блендера, сюди ж необхідно відправити панірувальні сухарі й, потім, усе перебити.

готуємо паніровці

На розігріту сковороду слід вкинути 60 грамів вершкового масла, висипати зелені сухарі й трохи обсмажити (до хрусткого, але не підсмаженого до коричневої скоринки стану). Це займе десь 1-1,5 хвилини. Вогонь повинен бути середнім.

обсмажуємо паніровці

Перед паніруванням курки, варто включити розігріватися духовку до 180 °С.

режим духовки

Курку перед запіканням необхідно полити оливковою олією та викласти на неї зелену паніровку, розподіляючи рівномірно по всіх частинах. Готуватися страва повинна не більше, ніж 1 годину.

Курка в зеленій хрусткій паніровці в духовці

Готову курку подавати на стіл потрібно в гарячому вигляді, відразу ж із духовки.

Шматочки курки в паніровці

Приготувати курку шматочками в духовці зовсім не складно. Варто лише випробувати цей італійський рецепт і він стане найпопулярнішим у будній день чи свято.