До уваги поціновувачів смачної їжі: запечена в зеленій хрусткій паніровці курка шматочками в духовці. Це італійський рецепт, але готувати його дуже просто, а складники можна придбати в будь-якому магазині. У результаті вийде гостра курка, покрита хрусткою паніровкою з ароматними нотками часнику. Покрокові фото до рецепта допоможуть в процесі приготування.
Інгредієнти: Вершкове масло, Кріп, Куряча гомілка, Курячі крильця, Курячі стегна, Лимонний сік, Оливкова олія, Панірувальні сухарі, Перець чорний мелений, Сіль, Спеції, Часник
Кухня: Італійська кухня
Складники:
- гомілка, стегно та крильця з двох курок;
- 4 ст. л. сухарів для панірування;
- 1 зубок часнику;
- пучок свіжого кропу;
- 60 грамів вершкового масла (72% жирності);
- півтора ч. л. солі;
- 2 ст. л. соку лимону;
- 2 ст. л. рафінованої оливкової олії.
Знадобиться по чверті чайної ложки таких спецій:
- сухого чебрецю;
- чорного перцю;
- меленого коріандру;
- меленого кайенского перцю;
Як приготувати курку шматочками в духовці
Спочатку, потрібно замаринувати курку. Для цього слід гомілку, крила й стегна помити й скласти в миску, посипати спеціями, додати лимонного соку та активно все перемішати.
Форму для випікання потрібно змастити маслом, викласти в неї курку та залишити так маринуватися, а за цей час слід зайнятися підготовкою зеленої паніровки.
Для цього потрібно почистити та нарізати ножем зубок часнику, кріп треба трохи подрібнити, щоб його було зручніше помістити в чашу блендера, сюди ж необхідно відправити панірувальні сухарі й, потім, усе перебити.
На розігріту сковороду слід вкинути 60 грамів вершкового масла, висипати зелені сухарі й трохи обсмажити (до хрусткого, але не підсмаженого до коричневої скоринки стану). Це займе десь 1-1,5 хвилини. Вогонь повинен бути середнім.
Перед паніруванням курки, варто включити розігріватися духовку до 180 °С.
Курку перед запіканням необхідно полити оливковою олією та викласти на неї зелену паніровку, розподіляючи рівномірно по всіх частинах. Готуватися страва повинна не більше, ніж 1 годину.
Готову курку подавати на стіл потрібно в гарячому вигляді, відразу ж із духовки.
Приготувати курку шматочками в духовці зовсім не складно. Варто лише випробувати цей італійський рецепт і він стане найпопулярнішим у будній день чи свято.