Оригінальний бісквітний десерт: бісквіт в силіконових формочках з желе та ягодами

Дієта не є приводом відмовлятися від ласощів. Ідеальним свідченням цього є легкий в приготуванні бісквітний десерт з желе та ягодами свіжої малини. Десерт виходить красивим і дуже оригінальним, якщо його випікати в формочках із силікону. Простий рецепт з покроковими фото безперечно стане в пригоді.

Як приготувати бісквіт у формочках

Насамперед, необхідно приготувати ніжний бісквіт. Для 6 тістечок знадобиться підготувати:

  • 2 білки;
  • півтора ст. л. фруктози (якщо використовувати цукор, то його треба 3 ст. л.);
  • 1 ст. л. борошна;
  • сіль, лимонна кислота, щіпка ваніліну.

За цим рецептом можна спекти й бісквітний корж для торта, але рецептуру для цього слід збільшити в 3 рази.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Яйця добре щоб були охолодженими, так вони краще збиваються. Білки потрібно акуратно відділити від жовтків. Жовтки не треба викидати. Вони згодяться для іншої страви, а щоб не підсохли, зверху на них варто налити небагато рослинної олії та накрити посудину, в якій зберігатимуться жовтки кришкою чи харчовою плівкою.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

До білків необхідно додати сіль, лимонну кислоту або пів чайної ложки соку лимону, ванілін і збити все разом. Цукор чи фруктозу потрібно всипати періодично невеликими порціями, продовжуючи збивати до отримання густих піків.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Борошно обов’язково має бути просіяне.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Всипавши в білки борошно, суміш слід акуратно перемішати.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Потім, бісквіт потрібно викласти в силіконові формочки, рівномірно розподіливши з допомогою шпажки. На дно мультиварочної чаші необхідно поставити підставку під гаряче, а на ній розмістити форми з тістом. Готуватися бісквіти повинні на режимі “Випічка” протягом 20-25 хвилин.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Готовність, як зазвичай будь-яку випічку, слід перевірити шпажкою. Якщо бісквіти спеклися, то їх потрібно вийняти з формочок і охолодити.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Як зробити желе для бісквітного десерту

Для желе потрібно взяти столову ложку желатину та стакан чи півтора холодного компоту з ягід, залити ним желатин і залишити на 30 хвилин, щоб набух.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Потім, посудину з сиропом слід відправити в мультиварку й розчинити желатин на режимі “Варіння” (вистачить 5-7 хвилин).

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Потім, желе необхідно остудити до кімнатної температури, а бісквіти відділити від стінок форм з допомогою шпажки. Ягоди підійдуть будь-які, можна використовувати, навіть, заморожені.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

У кожну формочку потрібно влити по декілька ложок желе, а зверху розмістити ягоди й поставити десерт в холодне місце доти, доки желе не застигне. Якщо брати морожені ягоди, то це відбудеться буквально за 20-25 хвилин.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Щоб вийняти готові тістечка, формочки треба на кілька секунд опустити в гарячу воду.

Бісквіт в силіконових формочках з желе і ягодами

Красиві, ягідно-бісквітні та ще й з малою кількістю калорій десерти манять апетитним виглядом і мають неповторний смак.