Домашнє ягідне желе з желатином з брусниці – смачний низькокалорійний ягідний десерт

Серед ласунів можна зустріти багато шанувальників такого легкого десерту, як фруктово-ягідне желе. Великий асортимент різноманітних готових желе та напівфабрикатів для його приготування можна легко знайти в будь-якому магазині.
Однак, склад десерту навіть зі звичних фруктів (не  кажучи вже про смаки вельми екзотичних плодів) досить сумнівний – суцільні загусники та ароматизатори «ідентичні натуральним». А хочеться поласувати натуральними фруктами, а не хімічними замінниками. Тому, сьогодні пропоную самостійно приготувати корисний та смачний десерт – домашнє ягідне желе з желатином з брусниці.

Як зробити желе з брусниці з желатином

Для початку, замочимо порцію желатину в холодній кип’яченій воді. Кількість желатину залежить від його бажаної міцності: чим крутішим чи то твердим хочете зробити желе, тим більшу порцію желатину на заплановану порцію фруктового сиропу потрібно використати.

желе з брусниці з желатином

Для желе я сьогодні використаю заморожену брусницю. Але ви можете взяти будь-яку іншу ягоду з насиченим смаком: ожину, суницю, вишню, малину та інші. Головне, щоб це була натуральна ягода (нехай навіть заморожена), а не синтетичний порошковий концентрат!

Брусничне желе низькокалорійне

Ягоди засипаємо в каструльку, заливаємо гарячою водою, накриваємо кришкою та ставимо варитися на вогонь. Воду та ягоди беремо приблизно в рівній пропорції, щоб майбутній десерт мав максимально виражений, концентрований смак та насичений колір.

Брусничне желе низькокалорійне

Коли сироп закипить, одразу знімаємо каструлю з вогню.

желе з брусниці з желатином

Отриманий ягідний сироп проціджуємо крізь сито, залишок гущі протираємо. Стежимо, щоб в майбутнє желе не потрапити дрібні кісточки з ягід.

Брусничне желе низькокалорійне

В якості солодкого компоненту для желе рекомендую використати не цукор, а фруктозу. Її знадобиться менше ніж сахарози, адже вона вдвічі солодша, а отже і десерт буде менш калорійним. На смак брусничне желе повинно вийти трохи кисленьким та не дуже солодким, з ледь помітною гірчинкою.

желе з брусниці з желатином

Поки варився сироп желатин встиг достатньо набухнути, тому, додаємо його до ягідної основи желе.

желе з брусниці з желатином

Після цього, сироп ставимо на парову чи водяну баню та прогріваємо, поки повністю не розчиниться фруктоза та желатин. Для цього можна використати пароварку чи мультиварку в режимі «Варка на пару». Брусничне желе ще гарячим розливаємо по формочках.

желе з брусниці з желатином

За пару годин в прохолодному місці домашнє ягідне желе достатньо застигне. Форму з десертом на кілька секунд вмочуємо дном в гарячу воду, так буде легше вийняти желе. За бажанням, можна зробити багатошаровий десерт.

Брусничне желе низькокалорійне

Наприклад, з ківі зварити зелене желе, а з мандарина, чи апельсина жовте. В результаті, отримаємо веселий багатошаровий десерт «світлофор». Порцію желе можна декорувати збитими вершками, кремом чи мусом, або навпаки, міцним фігурним желе декорувати торти чи тістечка. Такий десерт можна приготувати навіть у піст, адже він низькокалорійний та містить лише рослинні компоненти. Головне, що домашнє желе – це завжди смачно, корисно та натурально!

Ягідне желе з желатином – відео-рецепти

Хочете знати як приготувати смачне вишневе желе з ягодами  – використайте рецепт і поради від Бабусі Емми.

Якщо шукаєте інформацію про те, як розтопити чи то розпустити желатин правильно, дізнатись з чого роблять желатин, які правильні пропорції використання желатину, що буде з желе якщо желатин перегріти та чим відрізняється швидкорозчинний желатин від звичайного желатину – просто дивіться наступне відео.

Якщо вам цікаво як зробити різнокольорове желе, то про важливі принципи приготування такого шарового десерту дізнайтесь із цього відео.