Кожна господиня намагається подати до святкового столу страви не просто смачні, а ще й презентабельні зовні. Пропоную один з таких святкових варіантів подачі м’яса у вигляді рулетиків, начинених маслинами з морквою та запечених в духовці на шпажках. Називають цю страву по різному. Можна вчути і просто м’ясні рулетики з начинкою, але називають і м’ясні пальчики, і крученики. Назва принципового значення не має, головне, що виходить дуже смачна та ефектна м’ясна закуска.
Сподіваюся, мій детальний опис та покроково оформлений рецепт з фото процесу приготування допоможе господиням створити справжній кулінарний шедевр, що стане прикрасою будь-якого застілля. До того ж, фаршировані рулетики на шпажках мають вельми вишуканий смак, що задовольнить навіть вимогливих гурманів.
Інгредієнти: М'ясо, Маслини, Морква, Приправи, Соєвий соус
Нам знадобляться:
- м’ясо (корейка) – 700 гр;
- маслини (без кісточок) – 300 гр;
- морква – 1 шт.;
- соєвий соус – 50 мл;
- спеції, приправи – 1 ст.л.
Для приготування нашої святкової страви підійде свиняча корейка. Якщо прагнете зробити рулетики менш жирними та більш дієтичними, то використайте молоду телятину. Саме з молодого телячого м’яса я і готую цього разу. Соус та спеції для маринування обираєте за власними смаковими вподобаннями.
Зміст
Як приготувати фаршировані м’ясні рулетики в духовці
Приготування рулетиків розпочнемо з обробки м’яса. За допомогою великого гострого ножа нарізаємо пласкі шматки впоперек волокон завтовшки, приблизно, 1 см.
Кожну пластинку відбиваємо кухонним молотком з обох боків. Робити це потрібно вельми обережно, щоб відбиті шматочки м’яса залишилися цілими, адже в подальшому необхідно з них сформувати рулети.
Підготовлені відбивнушки потрібно замаринувати. Для цього, в глибокий посуд викладаємо шматочки м’яса, приправляємо спеціями та поливаємо соєвим соусом.
Перемішуємо шматочки м’яса та залишаємо, приблизно, на 20 хвилин при кімнатній температурі, щоб вони добряче промаринувалися. Цим часом підготуємо начинку для наших кручеників.
Очищуємо та промиваємо моркву. Нарізаємо її достатньо довгою соломкою. В подальшому, нам необхідно на кожен шматочок моркви нанизати оливки чи маслини, тому, нарізаємо брусочки відповідної товщини.
На кожен шматочок моркви нанизуємо по дві маслини без кісточок.
Підготовлену начинку розміщуємо на шматку м’яса скраєчку.
Після цього, обережно скручуємо м’ясо рулетом. Аналогічно формуємо решту кручеників.
Щоб в процесі запікання м’ясо тримало форму та не розкрутилося, необхідно його закріпити. Для цього, можна скористатися будь-яким зручним для вас способом. Наприклад, загорнути кожен рулет в фольгу чи обмотати м’ясні шматочки нитками. Я же, цього разу, вирішила скористатися шпажками. Безпосередньо перед використанням дерев’яні шпажки я залила окропом та залишила на 5 хвилин у воді.
Після цього, попарно нанизуємо рулетики на шпажки, як показано на наступному фото.
Далі, деко з достатньо високими бортиками вкриваємо фольгою та розкладаємо на ньому підготовлені рулети.
Відправляємо деко з м’ясною закускою в розігріту духовку та запікаємо страву, приблизно, півгодини при середньому вогні. Якщо в процесі запікання м’ясо почне підгорати, можна долити трохи води на деко.
Щойно вийняті з духовки рулетики на шпажках мають вельми апетитний вигляд.
Коли м’ясні рулети трохи остигнуть, виймаємо шпажки. Для подачі на святковий стіл наші смачні фаршировані маслинами з морквою рулети викладаємо на блюдо та прикрашаємо гілочками свіжої зелені.
Ще гарячі м’ясні пальчики можна подати на стіл цілими, чи нарізати їх на дрібніші шматочками. По наступному фото можете оцінити апетитний вигляд гарячої м’ясної закуски в розрізі.
М’ясні пальчики – відео-рецепти
Пропонуємо приготувати крученики з різними начинками. Улюблені варіанти начинок та свої перевірені тонкощі приготування пропонують автори та блогери кулінарних каналів на ютубі.
М’ясні рулетики з начинкою з грибів і цибулі з томатним соусом.
М’ясні рулетики з сиром від Наташи Пархоменко.
Із цього відео дізнаєтесь відразу про п’ять начинок для смачних кручеників.
А це чоловічий варіант страви. Начинка у цих кручеників із сала і цибулі. Спробуйте зробити, можливо і вам сподобається, адже, на смак готова страва нагадує домашню ковбаску.
Хочу запевнити, що фаршировані м’ясні рулети не лише виглядають апетитно, вони ще й на смак вельми гарні. Тож, спробуйте приготувати та переконайтеся самі!