Холодний борщ на кефірі, зі свіжими огірками та зеленню

Влітку так хочеться чогось легкого та освіжаючого на обід. Тому, пропоную вашій увазі детальний фоторецепт холодного борщу на кефірі із додаванням свіжої зелені та огірків. З приготуванням холодного борщу відмінно впораються навіть початківці.  Давайте подивимося, що нам знадобиться.

Холодний борщ на кефірі

Інгредієнти:

  • яйця – 5 шт.;
  • буряк – 400 г;
  • кефір (2,5% жирності) – 900 мл;
  • петрушка, кріп, цибуля – по 1 пучку;
  • огірочки свіжі – 200 г;
  • сіль – за смаком;
  • вода кип’ячена холодна – 300 мл.

Як приготувати борщ холодний на кефірі

Для приготування холодного борщу я використовую вінегретний буряк. Завдяки йому готова страва має солодкуваті нотки.  Зверніть увагу на те, що огірки для цієї страви мають бути без гірчинки.

Для приготування холодного борщу я беру кефір жирністю 2,5%.  На мою думку, це і є та золота середина між одновідсотковим кефіром (якщо ви оберете його, воду додавати не потрібно) й кефіром 3,2% жирності, якого потрібно додавати значно менше, ніж води.

Розпочнемо приготування холодного борщу на кефірі з того, що візьмемо один середній бурячок й відваримо його до повної готовності.  На це нам знадобиться десь пів години.

Холодний борщ на кефірі

Варимо круті курячі яйця. Після того, як вода закипить, проваріть їх іще 10 хвилин.

Холодний борщ на кефірі

Поки буряк та яйця варяться, помийте та почистьте огірки.  Хочу наголосити, що чистити огірки потрібно лише у тому випадку, якщо у них товста шкірка.

Холодний борщ на кефірі

Очищені огірочки потрібно нарізати маленькими кубиками.  Наприклад, як на олів’є або окрошку.

Холодний борщ на кефірі

Дрібно нарізаємо попередньо вимиту зелену цибулю, кріп та петрушку.

Холодний борщ на кефірі

Готові яйця та буряк потрібно покласти у холодну воду. Яйця чистимо й нарізаємо кубиками такими ж, як огірки.

Холодний борщ на кефірі

Буряк чистимо й натираємо на крупній тертці.

Холодний борщ на кефірі

Компонуємо усі складові нашого холодного борщу.

Викладаємо усі заготовки в глибоку каструлю.

Холодний борщ на кефірі

Заливаємо усі нарізки кефіром, додаємо трохи води й солимо за смаком.

Перед подачею холодний борщ повинен настоятися у холодильнику хоча б дві години. Проте, якщо вода та кефір, якими ви заливали нарізки були достатньо охолодженими, то борщик можна й одразу їсти.

Холодний борщ на кефірі

Ви тільки погляньте який апетитний борщ на кефірі у нас вийшов! Я переконана, що його свіжість чудово смакуватиме і вам, і вашим близьким.