Дикий заєць в духовці, запечений з картоплею і гарбузом

Мій чоловік обожнює полювання! Тому, кожний сезон стає для мене періодом нових кулінарних експериментів та відкриттів.  Адже дичина відрізняється від звичайного м’яса.  Сьогодні я поділюся рецептом запеченого дикого зайця з гарбузом та картоплею. Страва виходить неймовірно смачна.  Адже м’ясо стає соковитим та ніжним.  Цей рецепт перевірений мною особисто.  Тож сміливо беріть необхідні інгредієнти і здивуйте свою родину чимось незвичним.

Що нам знадобиться:

Приготування дикого зайця в духовці

  • цілий заєць (або ж кролик) – 3-4 кг;
  • гарбуз – 1 кг;
  • картопля – 1,5 кг;
  • морква – 200 г;
  • цибуля – 150 г;
  • рослина олія – 50 г;
  • томатна паста – 100 г;
  • майонез – 150 г;
  • сіль – 1 ст.л.;
  • лавровий лист – 4 шт.;
  • каррі – 2 ч.л.;
  • лимонний перець – 2 ч.л.
  • вода – 300 мл.

Як готувати дикого зайця в духовці

В одному із своїх попередніх рецептів я розповідала як правильно вимочувати заяче м’ясо.  Ця технологія використовується і тут.  Адже перш ніж готувати дикого зайця, його потрібно як слід вимочити.  Якщо ж Ви готуєте м’ясо кролика, вимочувати не потрібно.

Отже, розрізаємо тушку попередньо вимоченого зайця (або кролика) на великі шматки.  Потім солимо, натираємо спеціями і ставимо у холодильник десь на півгодини.

Приготування дикого зайця в духовці

Змішуємо майонез з томатною пастою.

Приготування дикого зайця в духовці

Ретельно змащуємо м’ясо майонезно-томантою масою і залишаємо маринуватися у холодному місці.

Дикий заєць в духовці, запечений з картоплею і гарбузом

Поки м’ясо маринується, очищені моркву та цибулю нарізаємо великими шматками.

Дикий заєць в духовці, запечений з картоплею і гарбузом

Так само нарізаємо попередньо почищені гарбуз та картоплю.

Дикий заєць в духовці, запечений з картоплею і гарбузом

Беремо велику жаростійку форму для випікання з високими бортами, змащуємо її олією і викладаємо м’ясо та овочі.  В ідеалі, овочі повинні бути рівномірно розподілені між шматками м’яса.

Дикий заєць в духовці, запечений з картоплею і гарбузом

Додаємо воду та лавровий лист.  Картоплю та моркву солимо і ставимо нашу печеню у духовку.  Перші півгодини випікаємо на сильному вогні, потім трохи зменшуємо вогонь і випікаємо ще годину.

Печеня з дикого зайця виглядає дуже апетитно!

Дикий заєць в духовці, запечений з картоплею і гарбузом

Шкода, що фото не передає цей неймовірний аромат!

Смакувати дикого зайця, запеченого з картоплею та гарбузом, можна з кетчупом або зі свіжою зеленню.

Дикий заєць в духовці, запечений з картоплею і гарбузом

Я сподіваюся, що Ви скористаєтеся моїм рецептом і у Вас вийде приготувати дикого зайця в духовці. Адже це не лише дуже легко, а й неймовірно смачно та поживно.