Мій чоловік обожнює полювання! Тому, кожний сезон стає для мене періодом нових кулінарних експериментів та відкриттів. Адже дичина відрізняється від звичайного м’яса. Сьогодні я поділюся рецептом запеченого дикого зайця з гарбузом та картоплею. Страва виходить неймовірно смачна. Адже м’ясо стає соковитим та ніжним. Цей рецепт перевірений мною особисто. Тож сміливо беріть необхідні інгредієнти і здивуйте свою родину чимось незвичним.
Інгредієнти: Вода, Гарбуз, Заєць, Карі, Картопля, Лавровий лист, Лимонний перець, Майонез, Морква, Рослинна олія, Сіль, Томатна паста, Цибуля
Що нам знадобиться:
- цілий заєць (або ж кролик) – 3-4 кг;
- гарбуз – 1 кг;
- картопля – 1,5 кг;
- морква – 200 г;
- цибуля – 150 г;
- рослина олія – 50 г;
- томатна паста – 100 г;
- майонез – 150 г;
- сіль – 1 ст.л.;
- лавровий лист – 4 шт.;
- каррі – 2 ч.л.;
- лимонний перець – 2 ч.л.
- вода – 300 мл.
Як готувати дикого зайця в духовці
В одному із своїх попередніх рецептів я розповідала як правильно вимочувати заяче м’ясо. Ця технологія використовується і тут. Адже перш ніж готувати дикого зайця, його потрібно як слід вимочити. Якщо ж Ви готуєте м’ясо кролика, вимочувати не потрібно.
Отже, розрізаємо тушку попередньо вимоченого зайця (або кролика) на великі шматки. Потім солимо, натираємо спеціями і ставимо у холодильник десь на півгодини.
Змішуємо майонез з томатною пастою.
Ретельно змащуємо м’ясо майонезно-томантою масою і залишаємо маринуватися у холодному місці.
Поки м’ясо маринується, очищені моркву та цибулю нарізаємо великими шматками.
Так само нарізаємо попередньо почищені гарбуз та картоплю.
Беремо велику жаростійку форму для випікання з високими бортами, змащуємо її олією і викладаємо м’ясо та овочі. В ідеалі, овочі повинні бути рівномірно розподілені між шматками м’яса.
Додаємо воду та лавровий лист. Картоплю та моркву солимо і ставимо нашу печеню у духовку. Перші півгодини випікаємо на сильному вогні, потім трохи зменшуємо вогонь і випікаємо ще годину.
Печеня з дикого зайця виглядає дуже апетитно!
Шкода, що фото не передає цей неймовірний аромат!
Смакувати дикого зайця, запеченого з картоплею та гарбузом, можна з кетчупом або зі свіжою зеленню.
Я сподіваюся, що Ви скористаєтеся моїм рецептом і у Вас вийде приготувати дикого зайця в духовці. Адже це не лише дуже легко, а й неймовірно смачно та поживно.