Приготування яйця пашот в воді без оцту в домашніх умовах

Яйце пашот – це французький спосіб приготування яєць у «мішечку».  Сама назва так і натякає на певну витонченість та свого роду аристократичність.

Сьогодні я залюбки розповім технологію приготування цієї стави.  Насправді, все дуже просто.  Я підготувала детальний рецепт з фото, щоб показати як правильно готувати рідке яйце пашот.  Нам не потрібні ніякі спеціальні девайси – просто каструля з водою.

Інгредієнти:

  • 1 велике куряче яйце.  Важливо! Яйце повинне бути свіжим;
  • Половина свіжого лимону;
  • Півтори чайні ложки солі крупного помолу;
  • Півтора літра води для варки яйця пашот;
  • 800 мл води;
  • 200 мл холодної питної води.

Як приготувати яйце пашот у воді

Для початку ставимо на плиту дві каструлі.  В одну з них наливаємо 800 мл води.  Вода повинна закипіти.

У другу каструлю висипаємо сіль, наливаємо 1.5 літра води, лимонний сік і також доводимо до кипіння.

Беремо яйце і в ложці опускаємо його у каструлю №1 на 10 секунд.  Завдяки цьому білок не розпливеться по воді, коли ми будемо готувати пашот.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

У каструлі №2 нам потрібно зробити воронку, помішавши ложкою воду за годинниковою стрілкою.  У воронку слід розбити яйце.  Робити це потрібно обережно, щоб не пошкодити жовток.  А сіль та лимон триматимуть жовток та білок вкупі.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

На цьому фото яйце, яке я варю без солі та лимону.  Та й у воду я його попередньо не опускала.  Як бачите, білок поплив і мені довелося збирати його ложкою, щоб він пристав до жовтка.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Скільки варити яйце пашот

Яйце пашот вариться у киплячій воді протягом трьох хвилин.  Після чого його виймають і кладуть у тарілку з холодною водою.  На фото ви бачите як повинне виглядати правильно приготоване яйце пашот.  Завдяки солі та соку лимона воно має чудову форму.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

А ось це яйця, які я варила у звичайній воді.  Як бачите, вони мають не надто привабливий вигляд.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Перед подачею промокніть яйце пашот паперовим рушником.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Якщо яйце зварене правильно, то білок має рівномірну текстуру, а жовток стає кремоподібним (як на фото) і витікає з яйця пашот дуже повільно.

Приготування яйця пашот будинку в воді без оцту

Сподіваюся, завдяки моєму рецепту Ви зрозуміли, що яйце пашот можна приготувати вдома без особливих зусиль.  Головне слідувати інструкції.

Ідея гарніру для яйця пашот прийшла на диво швидко: я обрала гарнір з картоплі та тушкованої баранини .