Домашнє імбирне печиво з пісочного тіста

Гарним рішенням, коли є бажання поласувати чимсь смачним із чаєм, буде приготувати смачне імбирне пісочне печиво. Це займає менше ніж одну годину. Таке імбирне печиво має запаморочливий аромат спецій, розсипчасту та ніжну структуру. Дорослі можуть прекрасно поєднати його не лише з чаєм чи кавою, а й з глінтвейном. Покроковий рецепт ілюстрований фотографіями кожного з процесів. Це полегшить приготування в домашніх умовах.

Складники:

  • 180 грамів вершкового масла (72% жирності);
  • дрібка дрібної морської солі;
  • 80 грамів коричневого цукрового піску;
  • пів ч. л. ваніліну;
  • 2 ст. л. холодного кефіру (3,5% жирності);
  • 1 яйце (С-1) для тіста;
  • 1 яйце для змащування печива;
  • 500 грамів пшеничної муки;
  • 2 ч. л. сухих духів.

Як зробити імбирне печиво з пісочного тіста

Для початку, слід просіяти муку з сіллю та ваніліном в глибоку посудину, змішати зі шматками вершкового масла та розтерти між пальцями.

Яйце, цукор і кефір необхідно збити виделкою та вилити однорідну отриману масу до борошна з маслом.

Потім, всипати чайну ложку сухих духів і замісити тісто. Готове легке імбирне тісто слід перемістити на робочу поверхню.

Пісочне тісто для печива

Розділити його на два шматки. Один із них потрібно поставити на пергамент і “роздавити” руками, потім, накрити ще одним пергаментним листом і розкачати. Якщо тісто буде липнути, то його можна злегка підсипати борошном.

Розкачуємо тісто

Знявши верхній папір, з допомогою формочок, які подобаються потрібно вирізати печиво.

Імбирне пісочне печиво

Прибравши залишки тіста, печиво слід змастити збитим яйцем і присипати кожне сухими духами.

Домашнє імбирне печиво з пісочного тіста

Випікатися імбирне печиво повинно в завчасно розігрітій духовці до 180 °С 25-30 хвилин.

Імбирне пісочне печиво

Вийнявши готове печиво, його варто остудити й тоді подавати до чаю, кави чи глінтвейну.