Пекінська (також відома як китайська) капуста для українців уже давно не є новинкою. Вона дуже часто є основою для салатів, через те що її ніжне соковите листя ідеально поєднується з різними продуктами. Варто спробувати приготувати простий і дуже смачний салат з китайською капустою, куркою та солодкою консервованою кукурудзою. Хоча, на перший погляд, страва видається надто простою, вона гідна того, щоб бути на святковому столі. Користуючись покроковим рецептом із фотографіями під час приготування не повинно виникнути жодних проблем.
Інгредієнти: Зелена цибуля, Консервована кукурудза, Куряча грудка, Майонез, Пекінська капуста, Сіль, Яйця
Складники:
- 300 грамів пекінської капусти;
- 250 грамів вареної курячої грудки;
- 1 банка консервованої кукурудзи;
- 40 грамів “пір’їн” зеленої цибулі;
- 2 варені курячі яйця;
- майонез і сіль (за смаком).
Як приготувати салат з пекінської капусти з куркою
Спочатку, пекінську капусту треба нарізати на невеликі смужки шириною 5-7 мм. Білу соковиту частину теж варто нарізати, адже вона також соковита та ніжна на смак.
До капусти потрібно додати зелень цибулі, нарізану на коліщатка. Замість зелені, звичайно ж, можна використати ріпчасту, але тоді не вдасться отримати яскравий колір страви.
Потім, до нарізки слід додати дрібні кубики варених курячих яєць (їх необхідно завчасно відварити протягом 10 хвилин).
Потім, додати кукурудзу. Найкраще використовувати перевіреного виробника, бо дуже смачно, коли продукт якісний ніжний і невеликого розміру.
Насамкінець, до салату потрібно додати відварене (протягом 20-30 хвилин) куряче м’ясо. Дуже важливо вкидати м’ясо варитися в окріп, тоді воно виходить соковитішим. Готову грудку потрібно остудити, а потім нарізати ножем або розірвати руками на маленькі шматки.
До готового салату необхідно додати сіль (за смаком) і майонез.
На стіл страву можна подавати в салатнику або на порційних тарілочках.
Салат з китайською капустою з куркою та кукурудзою в результаті має неперевершений смак. Завдяки капусті він соковитий і хрусткий, завдяки м’ясу – поживний, а завдячуючи кукурудзі – трохи солодкуватий. Усім господиням безперечно знадобиться мати під руками рецепт такого салату.