Італійське торт-морозиво Семіфредо з карамельним топінгом і праліне

Кожному варто хоча б один раз у житті спробувати смачне італійське торт-морозиво Семіфредо (що значить “напівхолодне”, тобто заморожувати його не потрібно). Ця стаття – це унікальна можливість навчитися готувати його власноручно.Дуже важливо уважно слідувати всім рекомендаціям, щоб ні в якому разі не помилитися на якомусь з етапів. Гарним помічником у цій смачній справі стане покроковий рецепт з фото. Здивувати присутніх за столом неодмінно вдасться.

Складники:

  • 1 банка, тобто 250 грамів маскарпоне;
  • 500 мілілітрів вершків (33% жирності);
  • 2 білки;
  • 200 грамів цукрової пудри;
  • 1 стручок ванілі чи 1 ч. л. ваніліну;
  • 1 порція горіхового праліне (з фундука);
  • 1 порція карамелі;
  • молочний шоколад (для презентації).

Як приготувати торт-морозиво в домашніх умовах

Насамперед, необхідно приготувати основний компонент – морозиво.

Як зробити італійське морозиво

Для початку слід підготувати холодні вершки та білки й маскарпоне кімнатної температури.

Спочатку, потрібно збити білки з 50 грамами цукрової пудри в пишну масу, повинні бути стійкі піки.

Італійське торт-морозиво Семіфредо з карамельним топінгом і праліне

До маскарпоне необхідно додати решту 150 грамів цукрової пудри та збити в єдину масу.

Холодні вершки також збити до пишної маси, вони повинні збільшитися в об’ємі у два рази.

Потім, лопаткою треба додавати порціями вершки до маскарпоне та обережно вмішувати їх методом складання.

Після цього, слід розрізати поздовж стручок ванілі, кінчиком ножа зняти її насінини й додати їх до вершків.

Пів порції горіхового праліне треба змішати з вершками та маскарпоне.

Потім, ввести з допомогою лопатки збиті білки. Італійське морозиво неймовірно ніжне й повітряне. Його потрібно поставити на 20-25 хвилин в холодильник.

Італійське торт-морозиво Семіфредо з карамельним топінгом і праліне

Як зібрати торт-морозиво Семіфредо

Деко прямокутної форми необхідно застелити фольгою. На його дно слід викласти третину порції домашнього морозива й відправити його на 30 хвилин в морозилку. Заморожувати його не слід, потрібно щоб воно лише трохи схопилося.

Домашній торт-морозиво Семіфредо з карамельним топінгом і праліне

Наступний шар – це карамель. Якщо карамель вийшла щільною, тобто добре застигла, її варто підігріти на водяній бані та охолодити до кімнатної температури, тому що вона має розтікатися по морозиву, а не лягати шматочками. Після цього, пів порції карамелі треба рівномірно розподілити по морозиву.

Знову відправити в морозилку на 20 хвилин (для застигання карамелі цього часу цілком вистачить).

Італійське торт-морозиво Семіфредо з карамельним топінгом і праліне

На карамельний шар потрібно поставити морозиво, й ще раз відправити десерт в морозилку.

Четвертим шаром повинна бути карамель, що залишилася. Все знову треба помістити в морозильну камеру.

Насамкінець все слід покрити морозивом. Після завершення, торт-морозиво повинно постояти в морозилці біля 45 хвилин.

Після зазначеного часу, його необхідно вийняти з форми й перемістити на тарілку.

Домашній торт-морозиво Семіфредо з карамельним топінгом і праліне

Як прикрасити торт-морозиво Семіфредо

По периметру та зверху десерт варто посипати залишками горіхового праліне.

Потім, злегка присипати тертим молочним шоколадом.

Зверху можна покласти горіхи в застиглій карамелі, які слід зробити, під час приготування горіхового праліне. Смачний домашній торт-морозиво необхідно відправити на 10 хвилин в морозилку. Цього часу вистачить на те, щоб зварити чай або каву.

Італійське торт-морозиво Семіфредо з карамельним топінгом і праліне

Так апетитно виглядає шматок італійського морозива Семіфредо з карамеллю та горіховим праліне.

Домашній торт-морозиво Семіфредо з карамельним топінгом і праліне

Готувати вишукані десерти для своїх рідних зовсім не складно, головне лише захотіти витратити трохи часу на цю смачну й красиву справу.