Кожному варто хоча б один раз у житті спробувати смачне італійське торт-морозиво Семіфредо (що значить “напівхолодне”, тобто заморожувати його не потрібно). Ця стаття – це унікальна можливість навчитися готувати його власноручно.Дуже важливо уважно слідувати всім рекомендаціям, щоб ні в якому разі не помилитися на якомусь з етапів. Гарним помічником у цій смачній справі стане покроковий рецепт з фото. Здивувати присутніх за столом неодмінно вдасться.
Інгредієнти: Білок, Ванілін, Вершки, Горіхове праліне, Карамель, Сир маскарпоне, Цукрова пудра, Шоколад
Кухня: Італійська кухня
Складники:
- 1 банка, тобто 250 грамів маскарпоне;
- 500 мілілітрів вершків (33% жирності);
- 2 білки;
- 200 грамів цукрової пудри;
- 1 стручок ванілі чи 1 ч. л. ваніліну;
- 1 порція горіхового праліне (з фундука);
- 1 порція карамелі;
- молочний шоколад (для презентації).
Зміст
Як приготувати торт-морозиво в домашніх умовах
Насамперед, необхідно приготувати основний компонент – морозиво.
Як зробити італійське морозиво
Для початку слід підготувати холодні вершки та білки й маскарпоне кімнатної температури.
Спочатку, потрібно збити білки з 50 грамами цукрової пудри в пишну масу, повинні бути стійкі піки.
До маскарпоне необхідно додати решту 150 грамів цукрової пудри та збити в єдину масу.
Холодні вершки також збити до пишної маси, вони повинні збільшитися в об’ємі у два рази.
Потім, лопаткою треба додавати порціями вершки до маскарпоне та обережно вмішувати їх методом складання.
Після цього, слід розрізати поздовж стручок ванілі, кінчиком ножа зняти її насінини й додати їх до вершків.
Пів порції горіхового праліне треба змішати з вершками та маскарпоне.
Потім, ввести з допомогою лопатки збиті білки. Італійське морозиво неймовірно ніжне й повітряне. Його потрібно поставити на 20-25 хвилин в холодильник.
Як зібрати торт-морозиво Семіфредо
Деко прямокутної форми необхідно застелити фольгою. На його дно слід викласти третину порції домашнього морозива й відправити його на 30 хвилин в морозилку. Заморожувати його не слід, потрібно щоб воно лише трохи схопилося.
Наступний шар – це карамель. Якщо карамель вийшла щільною, тобто добре застигла, її варто підігріти на водяній бані та охолодити до кімнатної температури, тому що вона має розтікатися по морозиву, а не лягати шматочками. Після цього, пів порції карамелі треба рівномірно розподілити по морозиву.
Знову відправити в морозилку на 20 хвилин (для застигання карамелі цього часу цілком вистачить).
На карамельний шар потрібно поставити морозиво, й ще раз відправити десерт в морозилку.
Четвертим шаром повинна бути карамель, що залишилася. Все знову треба помістити в морозильну камеру.
Насамкінець все слід покрити морозивом. Після завершення, торт-морозиво повинно постояти в морозилці біля 45 хвилин.
Після зазначеного часу, його необхідно вийняти з форми й перемістити на тарілку.
Як прикрасити торт-морозиво Семіфредо
По периметру та зверху десерт варто посипати залишками горіхового праліне.
Потім, злегка присипати тертим молочним шоколадом.
Зверху можна покласти горіхи в застиглій карамелі, які слід зробити, під час приготування горіхового праліне. Смачний домашній торт-морозиво необхідно відправити на 10 хвилин в морозилку. Цього часу вистачить на те, щоб зварити чай або каву.
Так апетитно виглядає шматок італійського морозива Семіфредо з карамеллю та горіховим праліне.
Готувати вишукані десерти для своїх рідних зовсім не складно, головне лише захотіти витратити трохи часу на цю смачну й красиву справу.