Горіхове праліне, зроблене у домашніх умовах, дає можливість не тільки прикрасити ваш свій домашній торт, морозиво чи фруктовий салат, але і надасть вашим десертам особливий та ніжний горіхово-карамельний присмак. Зробити смачне горіхове праліне в домашніх умовах під силу кожній господині. Зазначу, що сьогодні я буду готувати праліне з фундука, але, по аналогічній технології ви можете робити його із любих наявних у вас горіхів. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам уникнути помилок та допоможе зробити все швидко та правильно.
Інгредієнти: Горіхи, Кориця (мелена), Цукор
Складові:
- 200 гр обсмаженого фундука або інших горіхів;
- 120 гр білого цукру;
- 0,5 чайної ложки меленої кориці.
Як приготувати горіхове праліне з фундука в домашніх умовах
До сковороди, що має антипригарне покриття, кладемо рівномірним шаром цукор та обрані вами горіхи. Притрушуємо меленою корицею.
Нам потрібно аби цукор потрохи плавився але не горів. Тому, кладемо сковороду з продуктами на слабенький вогонь. Вміст час від часу перемішуємо силіконовою або дерев’яною лопаткою. Слідкуємо аби карамель вкрила всі горішки. Коли цукор повністю розплавиться та покриє горішки – знімаємо сковороду з плити.
Не гаючи часу перекладаємо та розрівнюємо вкриті карамеллю горіхи на силіконовому килимку. Хай лишаються так, поки карамель не застигне та не стане хрусткою.
Коли наша заготовка повністю охолоне, знімаємо її та розділяємо на частки, які можна буде помістити до блендеру.
Подрібнюємо все до дрібної крихти. На фото видно яке у мене вийшло гарне та однорідне горіхове праліне з фундука.
Пару цілих горіхів я, зазвичай, залишаю не помолотими. У подальшому їх можна з успіхом використати для оформлення та прикрашання своїх тортів та десертів.
Дотримуючись викладеного вище рецепту можете зробити дома і праліне з вівсяних пластівців. Вівсяне праліне не гірше за горіхове підходить для декору тортів та десертів. Для надання цукеркам різноманітності, я використовую його і при приготуванні шоколадного домашнього трюфеля.
Продивившись цей відео-рецепт від ютуб-каналу Позитивна кухня, ви не тільки зможете побачити та оцінити простоту приготування горіхового праліне, але і дізнаєтесь як зробите солодку та ароматну горіхову крошку із суміші міндаля та горіхів кешью.
Готуйте завжди з любов’ю та отримуйте від цього справжнє задоволення! 🙂