Горіхове праліне для кремів, начинок та для прикраси тортів і десертів

Горіхове праліне для кремів, начинок та для прикраси тортів і десертів

Горіхове праліне, зроблене у домашніх умовах, дає можливість не тільки прикрасити ваш свій домашній торт, морозиво чи фруктовий салат, але і надасть вашим десертам особливий та ніжний горіхово-карамельний присмак. Зробити смачне горіхове праліне в домашніх умовах під силу кожній господині. Зазначу, що сьогодні я буду готувати праліне з фундука, але, по аналогічній технології ви можете робити його із любих наявних у вас горіхів. Покроково оформлений рецепт з фото допоможе вам уникнути помилок та допоможе зробити все швидко та правильно.

Складові:

  • 200 гр обсмаженого фундука або інших горіхів;
  • 120 гр білого цукру;
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Як приготувати горіхове праліне з фундука в домашніх умовах

До сковороди, що має антипригарне покриття, кладемо рівномірним шаром цукор та обрані вами горіхи. Притрушуємо меленою корицею.

Горіхи в цукрі для праліне

Нам потрібно аби цукор потрохи плавився але не горів. Тому, кладемо сковороду з продуктами на слабенький вогонь. Вміст час від часу перемішуємо силіконовою або дерев’яною лопаткою. Слідкуємо аби карамель вкрила всі горішки. Коли цукор повністю розплавиться та покриє горішки – знімаємо сковороду з плити.

Горіхи в карамелі для праліне

Не гаючи часу перекладаємо та розрівнюємо вкриті карамеллю горіхи на силіконовому килимку. Хай лишаються так, поки карамель не застигне та не стане хрусткою.

Горіхове праліне для торта і десертів

Коли наша заготовка повністю охолоне, знімаємо її  та розділяємо на частки, які можна буде помістити до блендеру.

Горіхове праліне для торта і десертів

Подрібнюємо все до дрібної крихти. На фото видно яке у мене вийшло гарне та однорідне горіхове праліне з фундука.

Горіхове праліне для торта і десертів

Пару цілих горіхів я, зазвичай, залишаю не помолотими. У подальшому їх можна з успіхом використати для оформлення та прикрашання своїх тортів та десертів.

Горіхове праліне для торта і десертів

Дотримуючись викладеного вище рецепту можете зробити дома і праліне з вівсяних пластівців. Вівсяне праліне не гірше за горіхове підходить для декору тортів та десертів. Для надання цукеркам різноманітності, я використовую його і при приготуванні шоколадного домашнього трюфеля.

Продивившись цей відео-рецепт від ютуб-каналу Позитивна кухня, ви не тільки зможете побачити та оцінити простоту приготування горіхового праліне, але і дізнаєтесь як зробите солодку та ароматну горіхову крошку із суміші міндаля та горіхів кешью.

Готуйте завжди з любов’ю та отримуйте від цього справжнє задоволення! 🙂