Тушкована капуста з картоплею готується досить просто, тому, ця страва у різних варіаціях частенько з’являється в раціоні середньостатичної родини. Багатьом вона подобається за неповторний аромат та чудовий смак, а комусь там, що страви з капусти корисні та достатньо ситні. Сьогодні я хочу приділити увагу саме такій страві. У нас на столі з’явиться тушкована капуста з картоплею, куркою і печерицями. Особливого смаку страва набуває завдяки додаванню м’ясного компонента та запашних королівських печериць. Особливості приготування та послідовність додавання компонентів під час приготування продемонструє мій детальний та покроково оформлений рецепт з фото. Дотримуйтеся рекомендацій та отримаєте смачну тушковану капусту. Тож приступимо до куховаріння.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Картопля, Куряча грудка, Лавровий лист, Морква, Перець чорний горошком, Перець чорний мелений, Печериці, Томатна паста, Цибуля
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Рецепт тушкованої капусти передбачає наявність таких інгредієнти:
- 500 гр капусти;
- 300 гр картоплі;
- 150 гр курячого філе;
- 150 гр королівських печериць;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 2 ст. ложки томатної пасти;
- соняшникова олія;
- спеції (чорний перчик, лавровий лист);
- сіль.
Зміст
Як приготувати тушковану капусту з картоплею, куркою і грибами
Приготування страви почнемо зі смаження курячого філе, нарізаного невеликими шматочками. Перед смаженням приправляємо м’ясо перчиком.
В процесі даємо на сковороду з курочкою подрібнену цибулю, а ще згодом – моркву. На повільному вогні тушкуємо разом зазначені компоненти.
Для приготування цієї страви я рекомендую використовувати королівські печериці, адже вони мають більш виражений грибний смак та яскравий аромат. Бажано брати невеликі грибочки. Нарізаємо їх шматочками, приблизно, як на фото.
Викладаємо гриби на сковороду до м’ясо-овочевої суміші тушкуватися.
Далі, додаємо томатну пасту і трошки солі та всі компоненти страви перемішуємо. При необхідності, можна додати невелику кількість гарячої води.
В цей час нашатковуємо капусту і злегка приминаємо її руками. Обсмажуємо на окремій сковороді з невеликою кількістю олії. При цьому, не забуваємо постійно перемішувати капусту.
Очищуємо картоплю і нарізаємо невеликими шматочками. Викладаємо до капусти і смажимо овочі разом ще 5-10 хвилин.
Після цього, додаємо до капусти приготовану раніше овочево-м’ясну засмажку. Ретельно перемішуємо інгредієнти та, при необхідності, доливаємо ще трохи води.
На даному етапі куштуємо страву на сіль, за потреби досолюємо, а також додаємо лавовий листочок та перчик. Продовжуємо тушкувати до повної готовності всіх компонентів.
Переконайтесь, що тушкована з куркою, картоплею та печерицями капуста вельми проста в приготуванні. Скористайтеся цим рецептом, щоб легко та швидко отримати смачну тушковану страву, яку можна подати на вечерю чи в якості другої страви на обід. Сподіваюсь, що ваші рідні оцінять такий смак і вона часто буде з’являтися в повсякденному меню вашої родини.
Тушкована капуста з картоплею – відео-рецепти
Якщо ви шукаєте перевірені способи урізноманітнити смак своїх традиційних страв, то скористайтесь зібраними тут рецептами з ютуба.
Дізнайтесь як смачно та правильно готується пісна капуста з картоплею.
А це капуста тушкована з м’ясом і картоплею. Дізнайтесь із відео як готувати смачну м’ясну печеню з капустою.
І ще один варіант приготування. Цього разу м’ясна складова – це свина грудинка з салом. Скориставшись порадами автора отримаєте надзвичайно смачну та в міру калорійну страву.
Обов’язково знайдіть свій, самий смачний рецепт приготування і СМАЧНОГО!