Ті, хто любить пекти пряники й імбирне печиво, завжди користуються імбирною сумішшю прянощів або, іншими словами, сухими духами. Безперечно, вони продаються. Проте спеції для пряників, зроблені власноручно, вийдуть значно духмянішими та дешевшими. Цей детальний опис простого способу приготування сухих духів з фотографіями, дозволить досить просто зробити їх самостійно.
Інгредієнти: Бадьян, Гвоздика, Імбир, Кардамон, Кориця (мелена), Коріандр насіння, Мускатний горіх, Перець запашний горошком
Склад спеції для пряників:
- 1 чайна ложка насінин коріандру;
- 1 чайна ложка кориці в меленому вигляді;
- третина ч. л. меленого мускатного горіха;
- 3-4 штуки гвоздики;
- третина ч. л. насінин бадьяна;
- 4-5 штук духмяного перцю;
- третина ч. л. імбиру в сухому вигляді.
Як приготувати сухі духи для пряників своїми руками
Спочатку, всі компоненти слід висипати в невелику глибоку посудину та перемішати. Якщо гвоздика дуже великого розміру, то потрібно взяти 3 штучки, коли навпаки, то 4-5 штук. Головне, щоб її не було занадто багато, інакше інші аромати не будуть вирізнятися.
Готову суміш спецій потрібно пересипати в кавомолку чи блендер, і перемолоти в пудру. Пряна суміш повинна вийти однорідної структури.
Готові сухі духи необхідно помістити в баночку, яка герметично закривається кришкою, щоб аромат під час зберігання не випаровувався.
Зберігати приготовану в домашніх умовах суміш спецій для пряників можна довгий період, але з часом аромат втрачається. Тому, краще щоразу робити невелику кількість сухих духів.