Домашня кабачкова ікра, смачна – пальчики оближеш

Кабачкова ікра – смачна овочева страва, що швидко та просто готується з доступних компонентів. Низькокалорійна та легка – вона гарно засвоюється організмом, забезпечуючи його корисними речовинами. З настанням сезону свіжих овочів наполегливо раджу використати цей рецепт і найсмачніша домашня кабачкова ікра з’явиться і на вашому столі. Щоб зробити цю смачну овочеву страву-закуску швидко, смачно та правильно, візьміть на замітку мій перевірений покроково оформлений рецепт з фото.

Підготуємо необхідні овочі: промиваємо кабачки, чистимо моркву, звільняємо від лушпиння цибулю та часник. Компоненти для ікри беремо в наступних пропорціях:

Кабачкова ікра

  • 4 кабачки;
  • 2 ріпчасті цибулини;
  • 1-2 моркви;
  • 4 зубчики часнику;
  • 300 мл томатного соку;
  • 100 мл соняшникової олії;
  • щіпка солі;
  • пучок зелені.

Як приготувати кабачкову ікру в домашніх умовах

Цибулю нашатковуємо маленькими кубиками, моркву натираємо на тертці з великими отворами.

Кабачкова ікра

Розігріваємо олію на сковороді та відправляємо подрібнені овочі смажитись на середньому вогні.

Кабачкова ікра

В цей час нарізаємо дрібними кубиками кабачки. Найкраще для страви підходять молоді овочі з ніжною шкіркою. Якщо брати більш зрілі кабачки, бажано позбутися шкірки та вибрати ложкою насіння. Додатково нарізку із дозрілих та перезрілих овочів необхідно присолити та витримати 5-10 хвилин.

Кабачкова ікра

Подрібнені кабачки викладаємо до обсмаженої моркви з цибулею. Посипаємо овочі сіллю та смажимо на відкритій сковороді 5 хвилин.

Кабачкова ікра домашня - пальчики оближеш

Далі, додаємо томатний сік (можна замінити розведеною водою томатною пастою) та тушкуємо ще близько 10 хвилин, щоб трохи випарилася рідина.

Кабачкова ікра домашня - пальчики оближеш

Дрібно нарізаємо часник та свіжу зелень. Додаємо до страви і тушкуємо ще пару хвилин.

Страву можна їсти відразу після приготування, але найбільше вона смакує після того, як охолоне та настоїться.

Кабачкова ікра домашня - пальчики оближеш

Домашню кабачкову ікру можна подати до м’ясних страв, макаронів та різноманітних каш. Можна, навіть, просто покласти порцію ікри на шматочок хліба. Таким чином, у вас вийде швидкий, смачний, легкий та корисний перекус.

Кабачкова ікра домашня - пальчики оближеш

Домашня кабачкова ікра -відео-рецепти

Для різноманіття смаку пропоную випробувати на власній кухні і інші способи приготування. З цим нам допоможуть відео-рецепти популярних кулінарних блогерів.

Перший відео-рецепт кабачкова ікра молота, так би мовити, дрібного помолу.

Класичний рецепт ікри з кабачків від Ольги Матвєй.

Спробуйте приготувати і цей цікавий та оригінальний спосіб приготування. Не пожалкуєте!