Підготовка святкового застілля – справжнє випробування для господинь. Адже, кожна хоче почастувати гостей апетитними та смачними стравами та ще й здивувати оригінальною подачею. Для прикраси святкового столу відмінно підійде мій шаровий салат зі шпротами і сиром під назвою Шахматка. Він відрізняється оригінальним смаком та яскравим виглядом. Докладний покроково оформлений рецепт з фото допоможе в приготуванні цього святкового рибного салату.
Інгредієнти: Зелений горошок, Картопля, Майонез, Морква, Оливки, Плавлений сирок, Шпроти, Яйце
Для приготування «шахматки» знадобляться наступні продукти:
- 1 баночка шпрот (200 гр);
- 4 бульби картоплі;
- 3 курячих яйця;
- 2 плавлених сирка;
- 2 морквини;
- 1 баночка зеленого горошку;
- 1 упаковка чорних оливок або морського коктейлю;
- 1 упаковка майонезу.
Як приготувати шаровий салат зі шпротами і сиром
На підготовчому етапі приготування салату відваримо овочі та яйця. Для цього ретельно вимиту картоплю та моркву складаємо в каструлю. Зверху викладаємо яйця та заливаємо холодною водою. Ставимо на вогонь. Додатково присолюємо воду, щоб яйця не розтріскалися під час кипіння. Після закипання чекаємо 10 хвилин та виймаємо відварені круто яйця з каструлі. Одразу заливаємо їх крижаною водою, щоб легко було очистити яйця від шкаралуп. Продовжуємо варити овочі ще близько 30-40 хвилин.
Поки готуються овочі та охолоджуються яйця, підготуємо рибний шар салату. Банку шпротів відкриваємо та розминаємо вміст виделкою. Викладаємо рибну масу на блюдо тонким шаром у формі квадрату.
Відварені та очищені яйця розділяємо на білки та жовтки. В окремий посуд натираємо компоненти яєць (роздільно!!!) на дрібній тертці. Готові овочі охолоджуємо та звільняємо від шкірки. Моркву також натираємо на дрібній тертці, а варену картоплю та плавлений сир – на крупній тертці.
Перший рибний шар, як і кожен наступний, змащуємо майонезом. Зверху на рибу викладаємо натертий плавлений сир. Зверну увагу, що плавлений сирок можна замітити любим іншим: моцарелою, твердим чи колбасним.
Наступним шаром розподіляємо по поверхні салату відварену терту моркву.
Поверх насипаємо зелений горошок. При цьому, не забувайте промащувати шари майонезом.
Перед формуванням шару з картоплі можна здобрити її запашною олією з під шпрот та викласти на горошок.
Останнім шаром викладаємо на салат яйця. Щоб зробити подачу салату більш оригінальною, розкладаємо квадратами білки та жовтки в шаховому порядку приблизно по 1 чайній ложці на квадрат.
Залишається всього пара штрихів декору – розставити на шаховій дошці фігури. Для цього, використаємо оливки, які розкладаємо в два ряди по краю нашого шахового поля. На цьому листковий, слоєний чи то шаровий рибний салат з сиром у вигляді шахової дошки готовий до подачі на стіл.
Використання морського коктейлю для декорування надасть страві ще більш ефектного вигляду. Салат відмінно смакує з відварними та свіжими овочами та м’ясними закусками. Приємної трапези!
Салат зі шпротами і сиром – відео-рецепти
Пропоную дізнатись і про інші способи приготування сирних салатів з шпротами.
Перший самий простий, всього із чотирьох складових. Ніжний та повітряний.
Наступний – цікавий, гарний та ефектний.
І ще один варіант приготування та формування смачної холодної закуски.
Готуйте для своїх рідних з любов’ю, смачно та легко!