Лише лінива господиня може проґавити можливість, насолодитися сповна щедрими дарами літа та побалувати рідних безліччю смачних овочевих страв. Я ж сповна користуюсь сезонним врожаєм та часто готую улюблені овочеві страви, експериментую з поєднанням компонентів для отримання нових смаків. Серед улюблених страв першість займає овочеве рагу з молодою картоплею і кабачками, баклажанами і цвітною капустою. В принципі, склад компонентів страви можна комбінувати за власним смаком та наявністю продуктів. Сьогодні я продемонструю свій улюблений рецепт. Сподіваюсь, докладний опис процесу та наочні, покроково зроблені фото допоможуть вам легко відтворити цю корисну страву з молодих овочів на власній кухні.
Інгредієнти: Баклажани, Вода, Кольорова капуста, Молода картопля, Морква, Рослинна олія, Сіль, Суміш перців, Цибуля ріпчаста, Цукіні
Для приготування рагу потрібно взяти наступні свіжі овочі (в міжсезоння можна замінити мороженими):
- баклажани – 2 шт.;
- молоді кабачки або цукіні – 2 шт.;
- молода картопля – 5-7 шт.;
- цвітна капуста – 1 невеликий качан;
- морква – 1 шт.;
- ріпчаста цибуля – 1 шт.;
- рослинна олія для смаження;
- сіль;
- спеції, суміш трав за смаком;
- свіжа зелень.
Як приготувати овочеве рагу з кабачками, баклажанами, картоплею і цвітною капустою
Зазначені овочі необхідно вимити та обсушити рушником.
Молоді баклажани можна готувати прямо зі шкіркою. Щоб прибрати його природну гіркоту, нарізаємо баклажан кубиками, солимо та залишаємо на півгодини пустити сік.
Очищену та нарізану кубиками цибулю смажимо на олії до золотистого кольору.
Очищену моркву подрібнюємо кубиками та викладаємо до цибулі. Смажимо овочі разом 3-5 хвилин.
Перекладаємо порцію овочів в каструлю з товстим дном (або казанок) де і будемо тушкувати рагу.
Наступною смажимо молоду картоплю. Я, зазвичай, навіть не очищую шкірку, а лише ретельно промиваю бульби. Отже, нарізаємо картоплю аналогічно баклажанам та смажимо в розпеченій олії до появи апетитного рум’янцю. Наприкінці додаємо трохи солі.
Перекладаємо в каструлю зі смаженими овочами.
Цвітну капусту розділяємо на маленькі суцвіття та смажимо на сковороді приблизно 8-10 хвилин. Також, злегка присолюємо.
Викладаємо третім шаром.
Наступним шаром рагу йдуть баклажани. Їх теж попередньо обсмажуємо протягом 3-5 хвилин.
Молоді кабачки не очищуємо, а просто нарізаємо невеликими кубиками. Смажимо в олії близько 5 хвилин. Приправляємо сіллю та спеціями. Додаємо в каструлю з іншими овочами.
Після цього, доливаємо в каструлю 2/3 склянки гарячої води, накриваємо кришкою та тушкуємо рагу на повільному вогні. Страва готова за 30-40 хвилин. При необхідності в процесі додаємо ще трохи води.
Соковите та смачне рагу з картоплею і цвітною капустою, кабачками та баклажанами скоріше розкладаємо по тарілках, приправляємо зеленню та подаємо до столу поки страва не остигла.
Яскраве овочеве рагу відмінно смакує і як самостійна страва, і як доповнення до м’яса чи риби. Підсилити смак овочів можна за допомогою сметани чи іншого соусу.
Інший простий варіант приготування дієтичного кабачкового рагу з молодою картоплею демонструє відео-рецепт із ютуба.
Смачного!