Овочеве рагу з молодою картоплею і кабачками, баклажанами і цвітною капустою

Лише лінива господиня може проґавити можливість, насолодитися сповна щедрими дарами літа та побалувати рідних безліччю смачних овочевих страв. Я ж сповна користуюсь сезонним врожаєм та часто готую улюблені овочеві страви, експериментую з поєднанням компонентів для отримання нових смаків. Серед улюблених страв першість займає овочеве рагу з молодою картоплею і кабачками, баклажанами і цвітною капустою. В принципі, склад компонентів страви можна комбінувати за власним смаком та наявністю продуктів. Сьогодні я продемонструю свій улюблений рецепт. Сподіваюсь, докладний опис процесу та наочні, покроково зроблені фото допоможуть вам легко відтворити цю корисну страву з молодих овочів на власній кухні.

Для приготування рагу потрібно взяти наступні свіжі овочі (в міжсезоння можна замінити мороженими):

  • баклажани – 2 шт.;
  • молоді кабачки або цукіні – 2 шт.;
  • молода картопля – 5-7 шт.;
  • цвітна капуста – 1 невеликий качан;
  • морква – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • рослинна олія для смаження;
  • сіль;
  • спеції, суміш трав за смаком;
  • свіжа зелень.

Як приготувати овочеве рагу з кабачками, баклажанами, картоплею і цвітною капустою

Зазначені овочі необхідно вимити та обсушити рушником.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Молоді баклажани можна готувати прямо зі шкіркою. Щоб прибрати  його природну гіркоту, нарізаємо баклажан кубиками, солимо та залишаємо на півгодини пустити сік.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Очищену та нарізану кубиками цибулю смажимо на олії до золотистого кольору.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Очищену моркву подрібнюємо кубиками та викладаємо до цибулі. Смажимо овочі разом 3-5 хвилин.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Перекладаємо порцію овочів в каструлю з товстим дном (або казанок) де  і будемо тушкувати рагу.

Наступною смажимо молоду картоплю. Я, зазвичай, навіть не очищую шкірку, а лише ретельно промиваю бульби. Отже, нарізаємо картоплю аналогічно баклажанам та смажимо в розпеченій олії до появи апетитного рум’янцю. Наприкінці додаємо трохи солі.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Перекладаємо в каструлю зі смаженими овочами.

Цвітну капусту розділяємо на маленькі суцвіття та смажимо на сковороді приблизно 8-10 хвилин. Також, злегка присолюємо.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Викладаємо третім шаром.

Наступним шаром рагу йдуть баклажани. Їх теж попередньо обсмажуємо протягом 3-5 хвилин.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Молоді кабачки не очищуємо, а просто нарізаємо невеликими кубиками. Смажимо в олії близько 5 хвилин. Приправляємо сіллю та спеціями. Додаємо в каструлю з іншими овочами.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Після цього, доливаємо в каструлю 2/3 склянки гарячої води, накриваємо кришкою та тушкуємо рагу на повільному вогні. Страва готова за 30-40 хвилин. При необхідності в процесі додаємо ще трохи води.

Соковите та смачне рагу з картоплею і цвітною капустою, кабачками та баклажанами скоріше розкладаємо по тарілках, приправляємо зеленню та подаємо до столу поки страва не остигла.

Овочеве рагу з кабачками і картоплею, баклажанами і цвітною капустою

Яскраве овочеве рагу відмінно смакує і як самостійна страва, і як доповнення до м’яса чи риби. Підсилити смак овочів можна за допомогою сметани чи іншого соусу.

Інший простий варіант приготування дієтичного кабачкового рагу з молодою картоплею демонструє відео-рецепт із ютуба.

Смачного!