Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою - простий і смачний

Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою – пісний і смачний

Наваристий грибний суп з картоплею належить до чеської кухні. Це оптимальний варіант першої страви в повсякденному меню. Запропонований пісний суп з печерицями відрізняється насиченим ароматом та вираженим грибним смаком з тонкими часниковими нотками.

Готується національна чеська страва достатньо просто та швидко, при цьому, вам знадобиться мінімальний набір доступних продуктів. Спробуйте приготувати вдома цю смакоту і ваші близькі гідно оцінять ваші кулінарні здібності! А приготувати смачний грибний суп з картоплею і засмажкою точно за рецептом, що використовують чеські кухарі, допоможе мій покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

Чеський картопляний суп з грибами

  • картопля – 5 шт.;
  • морква – 0,5 шт.;
  • печериці – 150 гр;
  • борошно – 0,5 ст. л.;
  • часник – 2 зубчики;
  • цибуля зелена та свіжий кріп – пучок.

Як приготувати чеський грибний суп з картоплею і засмажкою

На підготовчому етапі займімося овочами. Потрібно їх ретельно вимити, очистити та ще раз промити водою. Печериці також необхідно помити, очистити капелюшки від шкірки та обрізати видимі дефекти.

Ставимо каструлю з водою на вогонь. Нарізаємо кубиками бульби картоплі та викладаємо в каструлю.

Чеський картопляний суп з грибами

Гриби нашаткуємо тонкими пластинками. Моркву нарізаємо соломкою. Білу частину зеленої цибулі нарізаємо кільцями.

Чеський картопляний суп з грибами

Обсмажуємо печериці на рослинній олії до золотистого кольору.

Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою

Пасеровані гриби відправляємо в киплячий супчик.

Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою

Моркву та цибулю також смажимо на сковороді в олії.

Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою

Наприкінці додаємо борошно та обсмажуємо з овочами. Готову засмажку висипаємо в каструлю з напівготовою картоплею.

Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою

Залишилося подрібнити свіжу зелень та часник.

Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою

На маленькому вогні варимо суп до повного розм’якшення овочів. Наприкінці солимо та додаємо до страви улюблені прянощі. В готовий грибний суп вводимо часник та висипаємо подрібнену зелень, після чого можна знімати з вогню. Бажано дати страві настоятися хоча б 10 хвилин і можна подавати до столу.

Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою

Так просто, швидко і без зайвих зусиль смачний грибний суп з картоплею, рецепт якого належить до чеської кухні, готовий до подачі на стіл!

Чеський грибний суп з картоплею і засмажкою

Поповніть свою скарбничку рецептів цим пісним, але від цього не менш смачним картопляним супом з печерицями, щоб радувати близьких простою в приготуванні першою стравою з багатогранним смаком. Букет смаку гармонійно поєднує ніжність печериць, яскраві ноти часнику та пікантність свіжого кропу. Запропонований грибний суп відмінно смакує з хрусткими грінками та часниковими пампушками, які додають страві вишуканих ноток. Дану страву можна сміливо доповнити ложкою домашньої не кислої !!! сметани або просто включити до вегетаріанського або пісного меню.

Смачний грибний суп з картоплею – відео-рецепти

Перший відео-рецепт нашої традиційної рубрики “Кулінарний досвід експертів” теж пісний. Автор ютуб-каналу пропонує приготувати пісний картопляний супу з грибами. При цьому, звертає увагу на зручність приготування цієї гарячої першої страви у посуді Цептер (Zepter).

Наступний відео-рецепт теж грибний, але вже не пісний. Автор пропонує скористатись рецептами відомої старовинної і колись дуже популярної серед господинь “Книги про смачну і здорову їжу” та приготувати суп картопляний зі свіжими грибами. Свіжі гриби, в принципі, можуть бути любі, хоча автор згадує лише відомі всім білі гриби та маслюки.

Автор цього відео-рецепт ділиться власним досвідом приготування картопляного супа із заморожених грибів. Ще одна відмінність страви від запропонованих вище – свій грибний суп вона варить на м’ясному бульйоні.

Ну і останній відео-рецепт нашої рубрики – смачний густий суп-пюре з печерицями. З одного боку він простий у приготуванні, дуже легкий, а з іншого – досить ситний. Такий суп-пюре дуже подобається діткам, адже, найчастіше їх дуже приваблюють страви з грінками. Якщо страву хочете приготувати про запас, то автори рецепту рекомендують зберегти трохи картопляного відвару, щоб при розігріванні розбавити суп. Адже постоявши, він ще трохи загусне. Звертаємо увагу, що овочевий бульйон можна сміло замінити кипяченою водою.