Навесні одним з доступних джерел вітамінів є сезонні овочі. Вже можна купити свіжу хрумку капусту, моркву, та й різноманітної зелені вдосталь. Настає пора овочевих салатів. Пропоную вам один з таких весняних рецептів. Цей смачний овочевий вітамінний салат із молодої капусти і моркви з помідором добре смакує із м’ясними та картопляними стравами.
Інгредієнти: Білокачанна капуста, Масло оливкове, Морква, Помідор, Сіль, Спеції, Цибуля
Запам’ятовуйте, як його готувати, а мій рецепт з покроково зробленими фото допоможе вам в цьому.
Підготуйте інгредієнти:
- 0,5 качану молодої капусти;
- морква середнього розміру;
- один помідор;
- невелика цибулина (звичайна або фіолетова);
- оливкова олія – за смаком;
- сіль, спеції – за бажанням та смаком.
Зміст
Як зробити салат із молодої капусти і моркви
Для початку підготуйте капусту: зніміть верхні зів’ялі листочки, помийте під струменем води та нашаткуйте на дошці. Подрібнену капусту викладіть у миску, до неї додайте дрібку солі та трошки примніть руками, щоб та пустила сік.
Моркву натріть на крупній терці. Можна для цього використовувати терку для приготування корейської моркви.
Помідор наріжте, як самі схочете, але не надто дрібно.
Цибулинку почистіть та наріжте напівкільцями.
Додайте солі за смаком, ще можна взяти молотий чорний перець чи папріку.
Заправте салат олією. Краще взяти оливкову, але можна й соняшникову.
Добре перемішайте і подайте весняний смачний овочевий салат до столу.
Салат із молодої капусти і моркви з помідором добре смакує у якості самостійної страви, наприклад, коли хочеться перекусити, а до обіду ще далеко.
Салати із молодої капусти без майонеза – відео-рецепти
Перший відео-рецепт – вітамінний салат з капусти, помідора і зелені. Готується – просто, результат – дуже смачно! Фішка в заправці, вона робить будь-який найпростіший овочевий салат надзвичайно смачним. Отже, спробуйте зробити й самі!
Наступний відео-рецепт від ютуб-блогера Ольга Матвей. Такий простий капустяний салат дуже легко готувати. Як і в попередньому рецепті – зверніть увагу на заправку. І, що найголовніше, що готувати такий смачний салат із капусти можна цілий рік.
Приготуйте і цей салат з молодої капусти, огірка, помідора, моркви та зелені. Він без майонезу, і його можна їсти як з гарніром, так і без. У ньому багато клітковини, а тому він добре насичує. 🙂
Завершує підбірку перевірених відео-рецептів від досвідчених господинь смачний салат із капусти та моркви з заправкою на олії. Капустяний салат смачний, простий і корисний.
Як бачите, смачних салатів зі свіжою капустою можна приготувати безліч. Готуйте різні заправки до салату, додавайте до них різні свіжі овочі і кожен раз, страва буде набувати нового смаку.
Не забувайте готувати страви за рецептами з нашого сайту, щоб дивувати рідних своїми кулінарними талантами. Крім цього рецепту тут можна знайти багато інших капустяних салатів, заправлених як майонезом, так і рослинною олією. Смачного!