Вершковий суп із шпинатом і фрикадельками - смачна перша страва

Вершковий суп із шпинатом і фрикадельками – смачна перша страва

В якості базової дієтичної першої страви обіднього меню чи легкого вечірнього перекусу можна приготувати ніжний, легкий та смачний вершковий суп з курячими фрикадельками та шпинатом. Страва проста, ситна та достатньо швидка в приготуванні. Склад інгредієнтів можна міняти у відповідності до власних смакових вподобань, використовуючи інші види м’яса (бажано нежирного) чи додаючи інші коріння замість картоплі.
Я для приготування цього разу використала заморожений шпинат, однак, більш корисним вершковий суп із шпинатом і фрикадельками буде зі свіжим. Збагатити смак страви допомагає сметана або вершки. Готувати цей шпинатный суп можна в будь-яку пору року. Освоїти простий процес приготування допоможе мій детальний, покроково оформлений рецепт з фото.

Складові:

Вершковий суп зі шпинатом замороженим

  • шпинат заморожений – 50 гр;
  • картопля – 3 бульби;
  • морква – 1/2 шт.;
  • курячий фарш – 50 гр;
  • чебрець – 3 гілочки;
  • зелена цибуля  – 3 шт.;
  • рослинна олія – 2 ст. ложки;
  • вершкове масло – 15 гр;
  • кріп – невеликий пучок;
  • сметана – 1 ст. ложка.

Як приготувати вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками

На підготовчому етапі необхідно промити свіжу зелень та очистити коренеплоди.

Для приготування курячих фрикадельок необхідно зробити фарш (можна навіть із курячих стегон) або купити готовий.

Щоб зекономити час паралельно з приготуванням фаршу можна поставити варитися очищену та подрібнену на шматочки картоплю.

Вершковий суп зі шпинатом замороженим

Після цього нарізаємо моркву, білу частину молодої зеленої цибулі та гілочки чебрецю.

Суп зі шпинату з вершками і фрикадельками

На сковороді розігріваємо суміш олії та вершкового масла, пасеруємо подрібнені овочі та зелень.

Суп зі шпинату з вершками і фрикадельками

З фаршу мокрими руками формуємо достатньо великі фрикадельки і кладемо смажитися до овочів.

Суп зі шпинату з вершками і фрикадельками

Коли картопля звариться до напівготовності, викладаємо до страви обсмажені фрикадельки та пасеровані овочі.

Суп зі шпинату з вершками і фрикадельками

Через 10 хвилин кипіння додаємо в суп морожений або подрібнений свіжий шпинат і варимо ще 5 хвилин.

Вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками

Останнім кроком нарізаємо свіжу зелень. У мене це кріп та перо цибулі.

Вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками

В суп з фрикадельками додаємо сметану та порубану зелень.

Вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками

Даємо супові повторно закипіти, знімаємо з вогню и залишаємо настоюватися приблизно на 10 хвилин.

Вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками

На цьому апетитний вершковий суп з фрикадельками та шпинатом готовий!

Вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками

Подавати до столу наш вітамінний дієтичний суп  рекомендується з грінками, домашніми часниковими сухариками або просто хрусткими тостами. Страва відмінно смакує в теплому вигляді, при чому, при тривалому настоюванні смак шпинатного супу стає більш насиченим.

Суп із шпинату з фрикадельками – відео-рецепти

Перший відео-рецепт супу з фрикадельками має  оригінальну назву – Італійське весілля. Чому така назва – дізнайтесь від автора відео. Ця дієтична перша страва дуже проста та смачна.

І ще один відео-рецепт, який я хочу тут запропонувати, від учасників популярної передачі “Все буде добре” Ольги Сумської та її мами.  Відома акторка пропонує додавати шпинат та зелень не тільки у сам суп, але і у фрикадельки, які вана готує із індичачого фаршу. Всі подробиці приготування дізнаєтесь при перегляді.