В якості базової дієтичної першої страви обіднього меню чи легкого вечірнього перекусу можна приготувати ніжний, легкий та смачний вершковий суп з курячими фрикадельками та шпинатом. Страва проста, ситна та достатньо швидка в приготуванні. Склад інгредієнтів можна міняти у відповідності до власних смакових вподобань, використовуючи інші види м’яса (бажано нежирного) чи додаючи інші коріння замість картоплі.
Я для приготування цього разу використала заморожений шпинат, однак, більш корисним вершковий суп із шпинатом і фрикадельками буде зі свіжим. Збагатити смак страви допомагає сметана або вершки. Готувати цей шпинатный суп можна в будь-яку пору року. Освоїти простий процес приготування допоможе мій детальний, покроково оформлений рецепт з фото.
Інгредієнти: Вершкове масло, Зелена цибуля, Зелень кропу, Картопля, Курячий фарш, Морква, Олія рослинна, Сметана, Чебрець, Шпинат
Складові:
- шпинат заморожений – 50 гр;
- картопля – 3 бульби;
- морква – 1/2 шт.;
- курячий фарш – 50 гр;
- чебрець – 3 гілочки;
- зелена цибуля – 3 шт.;
- рослинна олія – 2 ст. ложки;
- вершкове масло – 15 гр;
- кріп – невеликий пучок;
- сметана – 1 ст. ложка.
Зміст
Як приготувати вершковий суп зі шпинатом і курячими фрикадельками
На підготовчому етапі необхідно промити свіжу зелень та очистити коренеплоди.
Для приготування курячих фрикадельок необхідно зробити фарш (можна навіть із курячих стегон) або купити готовий.
Щоб зекономити час паралельно з приготуванням фаршу можна поставити варитися очищену та подрібнену на шматочки картоплю.
Після цього нарізаємо моркву, білу частину молодої зеленої цибулі та гілочки чебрецю.
На сковороді розігріваємо суміш олії та вершкового масла, пасеруємо подрібнені овочі та зелень.
З фаршу мокрими руками формуємо достатньо великі фрикадельки і кладемо смажитися до овочів.
Коли картопля звариться до напівготовності, викладаємо до страви обсмажені фрикадельки та пасеровані овочі.
Через 10 хвилин кипіння додаємо в суп морожений або подрібнений свіжий шпинат і варимо ще 5 хвилин.
Останнім кроком нарізаємо свіжу зелень. У мене це кріп та перо цибулі.
В суп з фрикадельками додаємо сметану та порубану зелень.
Даємо супові повторно закипіти, знімаємо з вогню и залишаємо настоюватися приблизно на 10 хвилин.
На цьому апетитний вершковий суп з фрикадельками та шпинатом готовий!
Подавати до столу наш вітамінний дієтичний суп рекомендується з грінками, домашніми часниковими сухариками або просто хрусткими тостами. Страва відмінно смакує в теплому вигляді, при чому, при тривалому настоюванні смак шпинатного супу стає більш насиченим.
Суп із шпинату з фрикадельками – відео-рецепти
Перший відео-рецепт супу з фрикадельками має оригінальну назву – Італійське весілля. Чому така назва – дізнайтесь від автора відео. Ця дієтична перша страва дуже проста та смачна.
І ще один відео-рецепт, який я хочу тут запропонувати, від учасників популярної передачі “Все буде добре” Ольги Сумської та її мами. Відома акторка пропонує додавати шпинат та зелень не тільки у сам суп, але і у фрикадельки, які вана готує із індичачого фаршу. Всі подробиці приготування дізнаєтесь при перегляді.