Мій сьогоднішній рецепт буде присвячено смачним мініатюрним круасанам (croissant) без начинки, що готуються із англійського листкового дріжджового тіста. Формування випічки відповідає основним кулінарним принципам. Головна роль в даному рецепті відведена саме тісту. Саме завдяки йому, готові круасани з листкового дріжджового тіста без начинки виходять не просто смачні, але і неймовірно пишні та хрусткі.
Інгредієнти: Дріжджове листкове тісто, Яйце
Кухня: Англійська кухня
Сподіваюся мій оформлений фотографіями рецепт допоможе вам швидко та просто приготувати цю популярну в усьому світі випічку з листкового дріжджового тіста.
Нам знадобиться:
- 1 порція англійського листково-дріжджового тіста;
- 1 куряче яйце (категорії С-2).
Зміст
Як приготувати міні круасани без начинки
Як загортати круасани
Порцію готового тіста розділяємо на 2 частини. Першу половинку розкачуємо в прямокутний пласт завтовшки приблизно 0,5 см.
По верхньому та по нижньому краю тіста робимо невеличкі надрізи на відстані приблизно 7 см один від одного. Далі нарізаємо тісто трикутними шматочками. Для зручності можна скористатися ножем для нарізання піци.
Кожен шматочок трохи надрізаємо посередині, приблизно на 1 см і злегка розтягуємо краї тіста в сторони. Після цього скручуємо тісто трубочкою від широкого краю до верху трикутника, формуючи круасан.
Деко застеляємо тефлоновим пергаментом та розкладаємо підготовлені круасани на невеликій відставні один від одного, залишаючи вільне місце для збільшення випічки. Залишаємо заготовки приблизно на 2 години розстоюватися.
Перед самим випіканням круасани потрібно змастити збитим яйцем. При цьому діяти потрібно дуже обережно, бо тісто на той момент стає неймовірно повітряним і його можна легко пошкодити.
Як спекти круасани без начинки
Випікаємо сформовану випічку в розігрітій до 200°С духовці протягом приблизно 15 хвилин. Процес випічки потрібно візуально контролювати і при потребі змінювати час випікання. Коли круасани стануть достатньо рум’яними та будуть добре тримати форму, можна виймати їх з духовки.
Даємо готовим круассанам остигнути і викладаємо на блюдо.
Круасани з листкового дріжджового тіста без начинки – відео-рецепти
Перше відео – докладний рецепт як зробити вдома справжні найсмачніші французькі круасани. Також дізнаєтесь як приготувати листкове дріжджове тісто своїми руками.
Наступний відео-рецепт відрізняється від запропонованих вище способом формування тіста. І хоча автор рецепту готує круасани з начинкою, рекомендую відео до перегляду. Адже від начинки можна позбавитись дуже просто. 🙂
Ну і наступний відео-рецепт підкаже як готувати в домашніх умовах смачні міні-круасани. В якості начинки автор використовує шоколад та повидло, але і без начинки маленькі круасани дуже смакують.
Отже, коли випічка готова, саме час заварити чашечку ароматного чаю чи улюбленої кави, покликати друзів та близьких, щоб насолодитися смаком листкової дріжджової випічки та похрустіти собі на втіху. ?