Смачний український борщ може бути й пісним, наприклад, зі щавлем. Ця страва, безперечно, має смак літа. Тому дбайливі господині стараються запастися цим соковитим шматочком теплої пори, заморозивши щавель в морозилці. Перевірений чудовий рецепт порадує дуже-дуже смачним борщем, який ідеально вписується в пісне меню. Покрокові фото, що ілюструють кожен із процесів допоможуть у приготуванні.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Буряк, Вода, Картопля, Морква, Рослинна олія, Сіль, Спеції, Томатний сік, Цибуля, Часник, Щавель
Кухня: Українська кухня
Складники:
- 1 буряк;
- 3-4 картоплини;
- 1-2 морквини;
- 1 ріпчаста цибулина;
- 150 грамів щавлю;
- 1 зубок часнику;
- 1 стакан томатного соку;
- півтора літра води;
- 1-2 ст. л. рослинної олії;
- 1 ч. л. солі;
- 1 ст. л. пшеничного борошна в/с;
- спеції (лавровий лист, сушений кріп і петрушка, перець) за смаком.
Як варити борщ зі щавлем і буряком
Для початку, потрібно каструлю з водою поставити на вогонь. Доки вона почне кипіти слід почистити та нарізати невеликими кубиками картоплю.
Картопляну нарізку необхідно вкидати в киплячу воду, потім додати й лист лавру.
Буряк, цибулю, моркву та зубчик часнику також потрібно почистити.
Подрібнювати овочі можна будь-яким зручним способом (натерти, нарізати ножем або скористатися кухонним комбайном).
Овочі слід підсмажити на рослинній олії. Дуже добре, коли є оливкова холодного віджиму.
Через деякий час овочі варто притрусити борошном і обсмажити все разом, а потім залити томатним соком (особливо смачно, якщо він приготовлений в домашніх умовах). Заправка має тушкуватися протягом 5 хвилин. Після цього, вогонь можна вимикати.
Улітку щавель знайти легше: або на грядці або на ринку, а от зимою є лише один варіант – заморожений щавель. Перед заморожуванням його треба бланшувати, нарізати та розфасувати в поліетиленові пакети.
Додавати щавель в борщ необхідно тоді, коли картопля повністю звариться. Разом з щавлем треба влити заправку й перемішати все.
Насамкінець, варто спробувати борщ на смак і додати спеції, які подобаються та сіль, якщо її замало. Щавель додає класичному українському борщу оригінального смаку й кислинку.
Пісний борщ з щавлем після приготування повинен настоятися, після виключення плити біля 20 хвилин. Після цього він сповна насититься всіма ароматами.
Смачний, ситний і, до того ж, пісний український борщ зі щавлем багатий на корисні речовини, які необхідні для здоров’я людини. Приготувати таку першу страву дуже просто, тим паче, маючи під руками покроковий рецепт з фото.
Їжа має бути не лише смачною, а ще й корисною.