Дієтичний м’ясний рулет з фаршу з перепелиними яйцями, який готується в мультиварці на парі може бути ідеальною закускою, для святкового столу. Дієтичним він є через те, що для його приготування використовується нежирне індиче або куряче філе, та й перепелині яйця є важливим продуктом для тих, хто на дієті.Справитися з цією смачною справою зовсім не складно. До того ж, рецепт покроково ілюстрований фотографіями, а це неабиякий помічник.
Інгредієнти: Білий хліб, М'ясо, Молоко, Перець чорний мелений, Сіль, Цибуля, Часник, Яйця
Кухня: Білоруська кухня, Російська кухня, Українська кухня
Складники:
- 500 грамів м’яса;
- 7 варених перепелиних яєць;
- 1 куряче яйце;
- пів ч. л. солі;
- 150 грамів білого хліба;
- 70 мілілітрів молока;
- 1 цибулина;
- 1 головка часнику;
- пів ч. л. чорного меленого перцю.
Як готувати м’ясний рулет з яйцями з фаршу
Насамперед, слід приготувати м’ясний фарш. М’ясо для фаршу повинно бути дієтичним (не жирним). На фото індиче філе, або можна застосувати й курячу грудку.
М’ясо необхідно помити, обсушити паперовим рушником, нарізати на шматки й перебити в блендері.
Потім, зі шматочків хліба слід позрізати кірочки.
Нарізати хліб великими шматками й залити молоком на 1-2 хвилини.
Потім, його злегка віджати від молока та перебити в блендері разом з м’ясом.
Після цього, щоб готовий м’ясний рулет мав ніжну структуру, фарш варто відбивати 5-7 хвилин (тобто “клубок” фаршу потрібно брати в руки й кидати на стіл з висоти, приблизно, 50 см).
Цибулю та часник треба почистити та дуже дрібно нарізати.
Потім, в глибоку посудину необхідно помістити відбитий фарш, додати до нього сіль, перець, яйце, цибулю та часник і перемішати все разом, щоб вийшла однорідна консистенція.
Варені перепелині яйця слід почистити від шкаралупи.
Для формування рулету знадобиться лист фольги. Варто, звернути увагу на те, що по довжині рулет повинен вільно поміщатися в спеціальну посудину мультиварки чи пароварки.
Фарш потрібно рівномірно викласти на фольгу прямокутником.
Зверху на ньому слід розмістити перепелині яйця (близько одне до одного) та стежити, щоб вершечки яєць були виставлені в одну сторону.
Після цього, фольгою необхідно користуватися так, як килимком для формування ролів, тобто нею потрібно закручувати рулет.
Ось так виглядає рулет після згортання.
М’ясний рулет з фаршу з яйцями необхідно загорнути в фольгу й помістити в посудину для приготування на парі.
У чашу мультиварки потрібно налити 2 мультистакани води, потім поставити кошик з рулетом і ввімкнути режим «Приготування на парі» на 50 хвилин.
Коли пройде зазначений час, м’ясний рулет з яйцями слід акуратно дістати з мультиварки, але розгортати фольгу ще не варто. Зняти її можна буде лише тоді, коли страва повністю остигне. Інакше він може розвалитися.
А якщо дочекатися, то м’ясний рулет з фаршу матиме акуратний вигляд.
З допомогою гострого ножа дієтичний рулет потрібно нарізати не дуже тонкими кружечками.
М’ясний рулет з фаршу з перепелиними яйцями в розрізі має презентабельний вигляд.
Дієтичний рулет, приготований в мультиварці на парі виходить дуже ніжним, ароматним і смачним. Він зовсім нежирний, тому ідеально підходить для дитячого харчування.