Одним із найпопулярніших салатів святкового та повсякденного меню є Мімоза. Існує багато варіантів його приготування. Варто мати на увазі ще один з консервою, плавленим сиром і без олії. Готувати салат “Мімоза” досить просто. Потрібно лише викласти кожен компонент шарами та просочити їх майонезом. Покроковий рецепт дозволить легко зорієнтуватися, якою повинна бути правильна послідовність складників.
Інгредієнти: Картопля, Майонез, Морква, Плавлений сир, Рибні консерви, Яйця
Інгредієнти:
- 1 банка рибної консерви;
- 1 плавлений сирок;
- 1 морквина;
- 3 курячі яйця;
- 2 картоплини;
- 200 грамів майонезу.
Як зробити салат Мімоза з консервою та сиром
Найзручніше подібні салати, які треба викладати шарами відразу ж розміщати в салатнику. Це значно заощаджує час.
Насамперед, треба відкрити рибну консерву, злити рідину, а її вміст розім’яти з допомогою виделки, прямо в салатнику.
Терті на дрібній тертці білки варених яєць повинні бути наступним шаром.
Шар потрібно змастити майонезом.
Велику відварену моркву слід почистити та натерти на дрібній тертці.
Знову змастити майонезом.
Дві середні відварені картоплини необхідно натерти на великій тертці.
Цей шар також необхідно покрити майонезом (трохи більше, ніж інші).
Натертий на дрібній тертці плавлений сирок потрібно змішати з подрібненим жовтком яйця.
Після цього, салат має настоятися дві години в холодильнику, а вже потім його можна подавати до столу.
Щоб верхній шар не обвітрився, перед тим як відправляти салат “Мімоза” в холодильник його варто покрити харчовою плівкою.