Салат Мімоза з консервою та плавленим сиром

Одним із найпопулярніших салатів святкового та повсякденного меню є Мімоза. Існує багато варіантів його приготування. Варто мати на увазі ще один з консервою, плавленим сиром і без олії. Готувати салат “Мімоза” досить просто. Потрібно лише викласти кожен компонент шарами та просочити їх майонезом. Покроковий рецепт дозволить легко зорієнтуватися, якою повинна бути правильна послідовність складників.

Інгредієнти:

  • 1 банка рибної консерви;
  • 1 плавлений сирок;
  • 1 морквина;
  • 3 курячі яйця;
  • 2 картоплини;
  • 200 грамів майонезу.

Як зробити салат Мімоза з консервою та сиром

Найзручніше подібні салати, які треба викладати шарами відразу ж розміщати в салатнику. Це значно заощаджує час.

Насамперед, треба відкрити рибну консерву, злити рідину, а її вміст розім’яти з допомогою виделки, прямо в салатнику.

Салат Мімоза без масла і з плавленим сиром

Терті на дрібній тертці білки варених яєць повинні бути наступним шаром.

Салат Мімоза без масла і з плавленим сиром

Шар потрібно змастити майонезом.

Велику відварену моркву слід почистити та натерти на дрібній тертці.

Салат Мімоза без масла і з плавленим сиром

Знову змастити майонезом.

Дві середні відварені картоплини необхідно натерти на великій тертці.

Салат Мімоза без масла і з плавленим сиром

Цей шар також необхідно покрити майонезом (трохи більше, ніж інші).

Натертий на дрібній тертці плавлений сирок потрібно змішати з подрібненим жовтком яйця.

Салат Мімоза з консервою і плавленим сиром, без масла

Після цього, салат має настоятися дві години в холодильнику, а вже потім його можна подавати до столу.

Салат Мімоза з консервою і плавленим сиром

Щоб верхній шар не обвітрився, перед тим як відправляти салат “Мімоза” в холодильник його варто покрити харчовою плівкою.