Мабуть, кожна українська родина любить вареники. Тому всі господині їх часто готують. Є маса рецептів тіста для домашніх вареників. Готуючи за цим способом, страва вийде дуже смачною. Взявши на замітку цей рецепт з покроковими фото, з легкістю та дуже швидко вийде приготувати смачне тісто.
Інгредієнти: Борошно пшеничне, Вода, Сіль, Яйце
Складники:
- 1 куряче яйце;
- 175 мілілітрів кип’яченої теплої води;
- 1 ч. л. солі;
- 230-250 грамів пшеничного борошна в/с.
Як приготувати тісто для вареників з картоплею на воді
У зручній глибокій посудині (як на фото, наприклад, чашка) необхідно з’єднати та збити виделкою до однорідного стану яйце, сіль і кип’ячену теплу воду.
Борошно пшеничне вищого ґатунку слід ретельно просіяти. Якщо мука високої якості, тісто вийде білим і повітряним.
Потім, необхідно борошно розрівняти так, щоб утворився отвір, куди необхідно вилити рідкі складники, тобто яєчну суміш.
Після цього, ледь підсипаючи муки, необхідно замісити тісто. Спочатку, коли воно дуже липке можна користуватися ложкою чи виделкою, а вже домішувати варто руками.
Тісто для вареників потрібно добряче вимісити на столі. Воно повинно бути еластичним. Потім, його необхідно залишити на 10 хвилин.
Коли пройде зазначений час, з тіста можна ліпити вареники з картоплею. Його слід розрізати на невеликі шматки, з кожного сформувати кульку, приплюснути й викладати начинку.
Вареники з картоплею, зліплені з такого тіста, потрібно варити в ледь підсоленій воді до готового стану.
Відварене тісто має дуже апетитний вигляд, а смак вареників дуже ніжний.