Найкраще тісто для вареників з картоплею на воді

Мабуть, кожна українська родина любить вареники. Тому всі господині їх часто готують. Є маса рецептів тіста для домашніх вареників. Готуючи за цим способом, страва вийде дуже смачною. Взявши на замітку цей рецепт з покроковими фото, з легкістю та дуже швидко вийде приготувати смачне тісто.

Складники:

  • 1 куряче яйце;
  • 175 мілілітрів кип’яченої теплої води;
  • 1 ч. л. солі;
  • 230-250 грамів пшеничного борошна в/с.

Як приготувати тісто для вареників з картоплею на воді

У зручній глибокій посудині (як на фото, наприклад, чашка) необхідно з’єднати та збити виделкою до однорідного стану яйце, сіль і кип’ячену теплу воду.

Тісто для вареників з картоплею на воді

Борошно пшеничне вищого ґатунку слід ретельно просіяти. Якщо мука високої якості, тісто вийде білим і повітряним.

Потім, необхідно борошно розрівняти так, щоб утворився отвір, куди необхідно вилити рідкі складники, тобто яєчну суміш.

Тісто для вареників з картоплею на воді

Після цього, ледь підсипаючи муки, необхідно замісити тісто. Спочатку, коли воно дуже липке можна користуватися ложкою чи виделкою, а вже домішувати варто руками.

Тісто для вареників з картоплею на воді

Тісто для вареників потрібно добряче вимісити на столі. Воно повинно бути еластичним. Потім, його необхідно залишити на 10 хвилин.

Тісто для вареників з картоплею на воді

Коли пройде зазначений час, з тіста можна ліпити вареники з картоплею. Його слід розрізати на невеликі шматки, з кожного сформувати кульку, приплюснути й викладати начинку.

Тісто для вареників з картоплею на воді

Вареники з картоплею, зліплені з такого тіста, потрібно варити в ледь підсоленій воді до готового стану.

Тісто для вареників з картоплею на воді

Відварене тісто має дуже апетитний вигляд, а смак вареників дуже ніжний.