Смачна і м’яка свиняча печінка, тушкована в медовому соусі з вишнею і спеціями

Страви зі свинячої печінки ситні та корисні. І хоча вона має своєрідний запах та не така м’яка, як теляча або куряча, та в умілих господинь вона виходить соковитою та нежорсткою. Пропоную Вам спробувати приготувати за моїм рецептом печінку, протушковану з додаванням меду, вишень та приправ. Мед надає печінці незвичайного та пікантного смаку, сік з вишень робить печінку м’якою та ніжною, а додані приправи надають тушкованій печінці неймовірний аромат. Покроково відзняті фото допоможуть краще зрозуміти, як готувати печінку.

Свиняча печінка тушкована в соусі

Інгредієнти:

  • печінка свиняча – 1 кг.;
  • вишні без кісточок (свіжі, морожені або консервовані без цукру) – 200 гр.;
  • мед – 30 гр.;
  • рослинна олія – 40 гр.;
  • цибуля – 70 гр.;
  • морква – 70 гр.;
  • лист лавровий – 2 шт.;
  • мелений коріандр – 1 ч. л.;
  • кухонна сіль – 1/2 ч. л.

Як приготувати тушковану печінку в соусі

На початку готування печінку нарізаємо невеликими скибочками довільної форми, солимо, перемішуємо та відправляємо в холодильник.

Свиняча печінка тушкована в соусі

А тим часом займемося підготовкою овочів.

Цибулю та моркву очищаємо від шкірки, далі нарізаємо.

Свиняча печінка тушкована в соусі

Моркву нарізаємо кружечками, а цибулю шаткуємо кільцями.

Свиняча печінка тушкована в соусі

Нарізані овочі викладаємо на гарячу сковорідку з олією та обсмажуємо на середньому вогні до прозорості цибулі.

Свиняча печінка тушкована в соусі

Потім додаємо у сковорідку вишні (разом з соком) та мед, все ретельно перемішуємо.

Свиняча печінка тушкована в соусі

І зразу викладаємо в овочеву суміш підготовлені та просолені шматочки печінки. Знову все гарненько перемішуємо. Якщо вишні пустили мало соку, то доливаємо у сковорідку 50-70 мл окропу. Далі робимо маленький вогонь, сковорідку накриваємо кришкою та тушкуємо печінку з овочами приблизно десять хвилин.

Свиняча печінка тушкована в соусі

Потім знімаємо кришку, знову перемішуємо страву та додаємо приправи. Тепер пробуємо підливу на смак, якщо солі замало, підсолюємо. Знову накриваємо сковорідку кришкою та тушкуємо свинячу печінку в кисло-солодкому соусі ще десять хвилин.

Свиняча печінка тушкована в соусі

Готову страву можна перекладати на блюдо та подавати до столу.

Свиняча печінка тушкована в соусі

Ніжну, соковиту та смачну печінку добре подавати з гречаною кашею, рисом або макаронами. Як видно на фото, я свою ароматну страву доповнила гарніром з гречки.

Свиняча печінка тушкована в соусі