Страви зі свинячої печінки ситні та корисні. І хоча вона має своєрідний запах та не така м’яка, як теляча або куряча, та в умілих господинь вона виходить соковитою та нежорсткою. Пропоную Вам спробувати приготувати за моїм рецептом печінку, протушковану з додаванням меду, вишень та приправ. Мед надає печінці незвичайного та пікантного смаку, сік з вишень робить печінку м’якою та ніжною, а додані приправи надають тушкованій печінці неймовірний аромат. Покроково відзняті фото допоможуть краще зрозуміти, як готувати печінку.
Інгредієнти: Вишня, Коріандр мелений, Лавровий лист, Мед, Морква, Печінка, Рослинна олія, Сіль, Цибуля
Інгредієнти:
- печінка свиняча – 1 кг.;
- вишні без кісточок (свіжі, морожені або консервовані без цукру) – 200 гр.;
- мед – 30 гр.;
- рослинна олія – 40 гр.;
- цибуля – 70 гр.;
- морква – 70 гр.;
- лист лавровий – 2 шт.;
- мелений коріандр – 1 ч. л.;
- кухонна сіль – 1/2 ч. л.
Як приготувати тушковану печінку в соусі
На початку готування печінку нарізаємо невеликими скибочками довільної форми, солимо, перемішуємо та відправляємо в холодильник.
А тим часом займемося підготовкою овочів.
Цибулю та моркву очищаємо від шкірки, далі нарізаємо.
Моркву нарізаємо кружечками, а цибулю шаткуємо кільцями.
Нарізані овочі викладаємо на гарячу сковорідку з олією та обсмажуємо на середньому вогні до прозорості цибулі.
Потім додаємо у сковорідку вишні (разом з соком) та мед, все ретельно перемішуємо.
І зразу викладаємо в овочеву суміш підготовлені та просолені шматочки печінки. Знову все гарненько перемішуємо. Якщо вишні пустили мало соку, то доливаємо у сковорідку 50-70 мл окропу. Далі робимо маленький вогонь, сковорідку накриваємо кришкою та тушкуємо печінку з овочами приблизно десять хвилин.
Потім знімаємо кришку, знову перемішуємо страву та додаємо приправи. Тепер пробуємо підливу на смак, якщо солі замало, підсолюємо. Знову накриваємо сковорідку кришкою та тушкуємо свинячу печінку в кисло-солодкому соусі ще десять хвилин.
Готову страву можна перекладати на блюдо та подавати до столу.
Ніжну, соковиту та смачну печінку добре подавати з гречаною кашею, рисом або макаронами. Як видно на фото, я свою ароматну страву доповнила гарніром з гречки.