Здавалося б, що з приготуванням гречки впорається будь-хто. Навіть дитина. Коли ж доходить до справи, багато людей починають проводити дослідження стосовно того, скільки брати гречаної крупи, скільки води додавати та скільки часу її варити. Адже смачну та розсипчасту кашу хочуть усі! Після сьогоднішнього рецепта ваше уявлення про гречану кашу перевернеться з ніг на голову. Готові? Я розповім як приготувати гречку без варіння. Так-так. Ви все правильно прочитали.
Інгредієнти: Вершкове масло, Гречка, Сіль
Як відомо, термічна обробка позбавляє продукти (і гречка не є виключенням!) багатьох корисних властивостей. З рецептом, який я пропоную, гречка вийде і максимально корисною, і дуже смачною.
Все дуже просто. На одну чашку гречаної крупи беремо дві чашки води такого ж об’єму. Гречку перебираємо та промиваємо. Відкладаємо у бік.
На плиту ставимо каструлю з водою і доводимо її до кипіння. Додаємо гречку і знову кип’ятимо. Можна зробити й навпаки: залити гречку окропом і закип’ятити. Обидва способи принесуть бажаний результат.
Гречану кашу потрібно посолити та додати шматочок вершкового масла. Усе за вашим смаком. Особисто ж я на склянку гречки додаю пів чайної ложки солі та десь 50-70 г вершкового масла.
Вимикаємо вогонь і залишаємо на ній каструлю десь на 30-40 хвилин, щоб гречка «дійшла». Готова гречка не лише зберегла свої корисні властивості, а й вийшла дуже смачною. Я переконана, навіть діти залюбки їстимуть! У якому вигляді споживати гречану кашу (як окрему страву, або як гарнір) ви вирішите самі. Пам’ятаєте гречку з молоком родом із дитинства?
Отже, ми з’ясували, що гречку можна не варити. А якщо просто залити холодною водою? «І все?!» – запитаєте ви. Так! Гречка чудово набухає у воді. Якщо залити крупу з вечора, можна отримати поживний сніданок на ранок. Або ж так само «приготувати» корисну вечерю. Просто заливаємо гречану крупу вранці, а ввечері можна їсти. А ще пропоную ознайомитися з рецептом гречки з кефіром.
Маленькі секрети приготування ідеальної гречки
- Я чула, що деякі люди промивають готову крупу. Якщо й ви так робите, то раджу припинити. Тому що у цьому немає жодного сенсу.
- Щоб гречка вийшла ще смачнішою, додайте до неї морську сіль у пропорціях, вказаних вище. Солять гречку перед тим, як зняти з плити.
- Побутує думка, що для того, щоб гречка вийшла розсипчастою її потрібно попередньо обсмажити. На мою думку, це зайве. Тому що вона втратить свої корисні властивості.
Сподіваюся, після цієї статті у вас не буде жодних проблем з приготуванням гречаної каші!