Пікантний квасолевий суп чорба – це навариста перша страва, популярна в багатьох середземноморських країнах. Він відрізняється яскравим ароматом і приємним кисло-солодким смаком. Суп дуже наваристий, ситний і поживний. З сирої квасолі готується страва близько двох годин, але, якщо використовувати заздалегідь відварену або консервовану квасолю, то час приготування цієї першої страви значно скоротиться. У будь-якому випадку, кінцевий результат вартий витрачених часу і зусиль. Сьогоднішній покроково оформлений рецепт з фото демонструє як зварити суп чорба з квасолею і фрикадельками. Рецепт взято з румунської кухні.
Інгредієнти: Борошно, Зелена цибуля, Зелень кропу, Картопля, Квасоля, Курячий фарш, Морква, Спеції, Томати, Томатний сік, Часник
Кухня: Румунська кухня
Складові:
- курячий фарш – 200 гр;
- зелена цибуля – невеликий пучок;
- квасоля – 150 гр;
- картопля – 3 шт.;
- томати – 1 шт.;
- спеції – за смаком;
- борошно – 25 гр;
- томатний сік – 150 мл;
- часник – 2 зубчики;
- морква – 1/2 шт.;
- зелень кропу – невеликий пучок.
Як приготувати чорбу з квасолею і курячими фрикадельками
Спершу, потрібно замочити квасолю і залишити на цілу ніч. З ранку потрібно злити воду і промити бобові. Тепер, можна відправити квасолю варитися до готовності.
Тим часом, ми можемо начистити і нарубати шматочками картоплю. В кінці обробки не забудьте промити її.
Подрібнити моркву і цибулю.
Відправте овочі на сковорідку з олією і готуйте до золотистого відтінку.
Подрібніть томати. Якщо квасоля до цього моменту стала м’якою – саме час всипати в суп картоплю.
Томати додати до овочів і тушкувати до густоти.
Готову засмажку зняти з вогню.
Сформувати фрикадельки з фаршу за допомогою мокрих долонь.
Додати в чорбу томатний сік і дати закипіти. Далі, всипати засмажку і фрикадельки. Варити смачний квасолевий суп до повної готовності м’ясних кульок.
Заправити готову чорбу рубаною зеленню і подрібненим часником. Дати страві настоятися чверть години.
Ароматний квасолевий суп з фрикадельками готовий! Страва особливо гармонійна в подачі з закусками на чорному хлібі, апетитними часниковими булочками і просто з грінками.
Суп чорба з квасолею і фрикадельками – це проста перша страва, але неймовірно смачна та поживна. Така смакота підійде не тільки на обід, але і на вечерю. Смачний квасолевий суп з фрикадельками швидко та приємно наситить вас і ви забудете про голод аж до вечора.