Суп чорба з квасолею і курячими фрикадельками - смачний та ситний

Суп чорба з квасолею і курячими фрикадельками – смачний та ситний

Пікантний квасолевий суп чорба – це навариста перша страва, популярна в багатьох середземноморських країнах. Він відрізняється яскравим ароматом і приємним кисло-солодким смаком. Суп дуже наваристий, ситний і поживний. З сирої квасолі готується страва близько двох годин, але, якщо використовувати заздалегідь відварену або консервовану квасолю, то час приготування цієї першої страви значно скоротиться. У будь-якому випадку, кінцевий результат вартий витрачених часу і зусиль. Сьогоднішній покроково оформлений рецепт з фото демонструє як зварити суп чорба з квасолею і фрикадельками. Рецепт взято з румунської кухні.

Складові:

Чорба з квасолею і курячими фрикадельками

  • курячий фарш – 200 гр;
  • зелена цибуля – невеликий пучок;
  • квасоля – 150 гр;
  • картопля – 3 шт.;
  • томати – 1 шт.;
  • спеції – за смаком;
  • борошно – 25 гр;
  • томатний сік – 150 мл;
  • часник – 2 зубчики;
  • морква – 1/2 шт.;
  • зелень кропу – невеликий пучок.

Як приготувати чорбу з квасолею і курячими фрикадельками

Спершу, потрібно замочити квасолю і залишити на цілу ніч. З ранку потрібно злити воду і промити бобові. Тепер, можна відправити квасолю варитися до готовності.

Чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Тим часом, ми можемо начистити і нарубати шматочками картоплю. В кінці обробки не забудьте промити її.

Чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Подрібнити моркву і цибулю.

Чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Відправте овочі на сковорідку з олією і готуйте до золотистого відтінку.

Чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Подрібніть томати. Якщо квасоля до цього моменту стала м’якою – саме час всипати в суп картоплю.

Чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Томати додати до овочів і тушкувати до густоти.

Чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Готову засмажку зняти з вогню.

Суп чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Сформувати фрикадельки з фаршу за допомогою мокрих долонь.

Чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Додати в чорбу томатний сік і дати закипіти. Далі, всипати засмажку і фрикадельки. Варити смачний квасолевий суп до повної готовності м’ясних кульок.

Суп чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Заправити готову чорбу рубаною зеленню і подрібненим часником. Дати страві настоятися чверть години.

Суп чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Ароматний квасолевий суп з фрикадельками готовий! Страва особливо гармонійна в подачі з закусками на чорному хлібі, апетитними часниковими булочками і просто з грінками.

Суп чорба з квасолею і курячими фрикадельками

Суп чорба з квасолею і фрикадельками – це проста перша страва, але неймовірно смачна та поживна. Така смакота підійде не тільки на обід, але і на вечерю. Смачний квасолевий суп з фрикадельками швидко та приємно наситить вас і ви забудете про голод аж до вечора.