Цей корисний і соковитий пісний салат з руколою добре доповнить буденну або святкову вечерю. Овочева страва виходить легкою, смачною і дуже ароматною. Готується такий салат з руколою і помідорами, листям салату та щавлем швидко. Він досить збалансований і є ідеальним для дієтичного харчування. Такий легкий та смачний овочевий салат відмінно поєднується з м’ясними та рибними основними стравами та закусками. Покроково оформлений рецепт з фото демонструє приготування смачного салату з руколи з помідорами та іншою зеленню.
Інгредієнти: Гарбузове масло, Рукола, Салат листовий, Сіль, Томати, Щавель
Складові:
- рукола – 1/2 пучка;
- перець чорний мелений – за смаом;
- салат листовий – 1/2 пучка;
- сіль – за смаком;
- томати – 3 шт.;
- гарбузова олія – 10 мл;
- щавель – 25 гр.
Як приготувати салат з руколою і помідорами, листям салату та щавлем
Починається приготування з того, що слід добре вимити овочі та зелень. Видалити у зелені руколи черешки і тверду частину листа. Подрібнити підготовлені листочки за допомогою рук або звичайного ножа.
Нарубати за допомогою ножа вимиті листи щавлю.
Томати нашаткувати на тонкі, але досить великі часточки.
Нарвати руками листи зеленого салату. Для різноманітності кольорів і смакових відтінків можна використовувати, також, бурий та червоний салат.
На наступному етапі, потрібно заправити страву ароматним гарбузовою олією. Якщо ж такої під рукою немає, то можна влити трошки оливкової, льняної, кунжутного, соняшникової або ріпакової олії. Краще обирати для заправки нерафіновану олію.
Щедро поперчить страву і посоліть за смаком.
Далі, залишається просто гарненько перемішати салат і подавати до столу!
Ароматний овочевий салат зеленню та гарбузовою олією стане відмінним варіантом для дієтичного харчування. Перевагою страви є щедрий і різноманітний набір вітамінів і клітковини. Готується така овочева закуска дуже швидко – всього п’ять хвилин!
Урізноманітнити смак салату з руколою і надати йому більшої ситості можна м’яким або твердим сиром або вареної курочкою. Використавши цей відео-рецепт та додавши до складових страви твердий сир, ви зможете легко та просто приготувати страву з іншим смаком та в іншому оформленні.